CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

Specialiștii spun că un consum moderat de ciocolată poate reduce nivelul de stres și chiar să ușureze procesul de slăbire. Ciocolata conține antioxidanți care ajută la eliminarea excesului de kilograme, iar consumul acesteia poate fi zilnic.

ciocolata

După cum e știut deja, ciocolata neagră are cele mai multe beneficii în slăbire – cu cât ciocolata are mai multă cacao, cu atât conține mai puțin zahăr, deci un plus în dieta.

Consumul de ciocolată activează centrii plăcerii din creier și este asociat cu secreția de chimicale care oferă senzația de bine. Este recomandat să mănânci 40 de grame de ciocolată cu conținut mare de cacao – de cel puțin 70%, timp de opt săptămâni. Nu trebuie consumată toată cantitatea o dată, ci ar fi bine să fie împărțită pe parcursul zilei. Alături de ciocolata amăruie, la mesele zilei puteți consuma alimente precum: pudra de cacao, ouă, somon, pui, curcan, iaurt, nuci, migdale, pâine, ovăz, unt de arahide, fasole neagră, cartofi dulci, fasole verde, broccoli, avocado, sfeclă roșie, căpșune, cireșe, mere, vin roșu, ceai, cafea.

Dieta cu ciocolată reduce pofta de alte dulciuri cu conținut mare de zahăr, crește nivelul de energie, crește buna dispoziție și îmbunătățește tensiunea arterială. Pe lângă consumul de alimente, trebuie făcută mișcare de orice fel, măcar o dată la câteva zile.

ciocolata

Iată un exemplu de meniu pentru o zi când urmezi dieta cu ciocolată:

Mic dejun:

Dacă nu îți e foarte foame: o mână de nuci

Daca îți e foarte foame: iaurt grecesc, fructe proaspete, o linguriță de miere, o linguriță de cacao și puțina granola.

Prânz:

1-2 bucățele de ciocolată amăruie, sandwich vegetarian, humus cu morcovi cruzi, încă 1-2 bucățele de ciocolată amăruie.

Gustare: o cafea mică sau ceai

Cină:

1-2 bucățele de ciocolată amăruie, carne de pui la cuptor, fasole neagră cu legume la grătar, o portocală.

Opinia specialistului

Maria Martac, nutriționist și biolog Clinica DigestMed

maria martac

Verde la ciocolata neagră!

Când vorbim despre cura de slăbire pare logic că îți refuzi ciocolata. Însă, ciocolata neagră, cu 75-85% cacao, are efecte miraculoase atât pentru sănătate cât și pentru siluetă.

Nu trebuie s-o consumi zilnic, dar de două-trei ori pe săptămână, câte două bucățele de ciocolată (30-50g), e permis.

Aceasta cantitate îți poate oferi în medie: 5-6g de fibre, 30% din necesarul de fier, magneziu și jumătate din necesarul zilnic de cupru și mangan.

Așa se explică de ce consumul a 40 de grame de ciocolată neagră reduce nivelul de stres (ajută la eliberarea serotoninei și al endorfinei), reduce pofta de mâncare și influențează secreția de grelină. Mai mult, ciocolata neagră poate ajuta la îmbunătăţirea sensibilităţii organismului la insulină, hormonul responsabil pentru reglarea zahărului din sânge.

Are, de asemenea, efecte cardioprotectoare, îmbunătățește starea de spirit și este sursă de antioxidanți, fitonutrienți, polifenoli și fibre.

Boabele de cacao sunt alimentul preferat al creierului.

În concluzie: verde la ciocolata neagră!

Foto: Unsplash