1. Lipsa de concentrare

Lipsa de concentrare este, de cele mai multe ori, un simptom pe care îl resimțim din cauza oboselii, însă dacă o astfel de stare ne apasă pentru o perioadă îndelungată, ea poate fi privită ca un semnal de alarmă pe care ți-l oferă organismul. 

Problemele de concentrare se manifestă diferit de la o persoană la alta, însă cele mai comune caracteristici sunt: dificultatea de a rezolva task-uri simple și scăderea performanței la școală sau la locul de muncă, agitație, pierderea frecventă la lucrurilor și dificultate în a lua decizii.

Desigur, odihna insuficientă poate fi principala cauză a lipsei de concentrare, însă ea mai poate fi provocată și de alți factori, precum alimentația nesănătoasă, lipsa de activitate fizică pentru timp îndelungat, stresul excesiv sau vârsta înaintată.

  1. Constipația sau balonarea

Pe lângă că faptul că pot afecta foarte mult viața socială, problemele digestive sunt cele care provoacă disconfort fizic, lucru care ne poate împiedica să facem și activitățile zilnice care nu presupun prea mult efort fizic.

Constipația poate fi provocată de mai mulți factori, dintre care cei mai întâlniți sunt alimentația precară și săracă în fibre, consumul insuficient de lichide, sedentarismul, dar și stresul sau depresia. Astfel, principala metodă prin care poți să eviți sau să tratezi constipația este schimbarea stilului de viață și a alimentației. 

Este bine să faci constant exerciții fizice care să faciliteze tranzitul intestinal și să consumi alimente bogate în fibre. De asemenea, pentru a trata rapid o problemă digestivă, poți apela și la medicamente precum laxativele, însă este recomandat să te consulți cu un medic înainte de a începe un astfel de tratament medicamentos.

  1. Îngrășarea nejustificată

Stresul accentuat, anumite medicamente, printre care și anticoncepționalele, retenția de apă sau renunțarea la fumat sunt doar câțiva dintre cei mai întâlniți factori care pot duce la îngrășare.

În perioadele cu stres psihic accentuat, organismul nostru produce mai mult cortizol, care este denumit și hormonul stresului. Acesta determină mai departe creșterea apetitului, în special pentru dulciuri, motiv pentru care ajungem să creștem și în greutate.

Anticoncepționalele și retenția de apă au, de cele mai multe ori, o legătură foarte strânsă, deoarece un tratament îndelungat cu anticoncepționale provoacă o creștere a retenției de apă și, prin urmare, creștere în greutate.

Cum poți să eviți și să combați aceste simptome cu ajutorul unui program de detoxifiere 

Un program de detoxifiere presupune să iei o pauză de la toți factorii dăunători pentru organism în ceea ce privește alimentația. Asta înseamnă renunțarea la alcool, tutun și consumarea de alimente sănătoase. În acest fel, îți cureți corpul de toxine, fapt ce va stimula organismul și îți va îmbunătăți starea atât fizic, cât și psihic.

O detoxifiere organism periodică este recomandată de către majoritatea nutriționiștilor, iar pentru a o încuraja, poți să apelezi la suplimente alimentare care ajută corpul să se detoxifieze natural.

Cu toate acestea, nu trebuie să uiți de grăsimile sănătoase. O cură de detoxifiere nu înseamnă înfometare, ci abordarea unui stil de viață mai sănătos, astfel că grăsimile sănătoase nu trebuie să lipsească din meniul tău. Acestea se găsesc în avocado, migdale, nuci sau pește, iar consumând astfel de alimente te asiguri că îi oferi corpului tău aportul necesar de nutrienți și vitamine.

Organismul nostru are tot felul de metode prin care ne arată că ceva nu este în regulă, iar tot ceea ce trebuie să facem este să fim atenți atât la starea noastră fizică, cât și la starea psihică. Dacă stilul tău de viață este unul agitat, care nu îți permite să ai mereu o alimentație sănătoasă și un somn odihnitor, încearcă metoda detoxifierii periodice, pentru a aduce echilibru în mintea și organismul tău.

Sursă foto: freepik.com

(P) Material publicitar realizat in colaborare cu Cosmopharm