O astfel de amenajare poate să se potrivească camerei tale de zi, însă nu întotdeauna o face să fie confortabilă și primitoare. Iată câteva sfaturi pentru a crea o atmosferă care să te îmbie să petreci cu plăcere după-amiezile în living.

La ce detalii să fii atentă

De multe ori, finisajele sunt cele pentru alegerea cărora petrecem cel mai mult timp atunci când amenajăm locuința. Acestea sunt cele care creează atmosfera și dictează senzația unui spațiu. 

Dacă, după ce ai cumpărat mobilierul și decorațiunile, atmosfera nu pare să le unească într-o schemă liniștitoare și coerentă, atunci acesta este primul semn că ai nevoie de mici retușuri care să completeze amenajarea livingului tău pentru a te simți cu adevărat acasă. 

O cameră de zi confortabilă face ca timpul petrecut în încăpere să fie asociat cu relaxarea. Astfel, atunci când o proiectezi, este important să pornești de la ideea de confort. Acest lucru înseamnă să fii atentă la:

  • aranjarea mobilei;
  • iluminat;
  • textilele folosite.

Mai mult decât atât, a face ca un living să fie confortabil înseamnă să faci apel la toate simțurile, nu doar la modul în care arată încăperea.

Gândește-te la arome, texturi și sunet, astfel încât totul să creeze o ambianță familiară care să conducă la relaxare. Dacă reușești să faci acest lucru corect, îți vei crea propriul sanctuar în care abia aștepți să-ți petreci după-amiaza.

Îndulcește liniile sobre, pereții goi și spațiile deschise prin texturi stratificate 

Un pic de textură poate încălzi chiar și cea mai neutră dintre încăperi. Înlocuiește materialele sintetice și suprafețele lucioase cu materiale naturale, cum ar fi lemnul, ratanul, iuta, bumbacul organic și inul. 

O suprafață imaculată poate părea plictisitoare și unidimensională pentru ochiul nostru, dar dacă adăugăm puțină textură, aceasta începe să pară interesantă. 

Podeaua este, de asemenea, un element important al amenajării livingului, deoarece materialul pe care îl alegi ocupă mult din câmpul vizual și vei dori să te simți confortabil cu alegerea făcută.

De aceea, fie că optezi pentru gresie de interior, fie pentru parchet în living, dacă vei simți nevoia să adaugi un covor, nu ezita să o faci. Ar putea fi exact elementul de care are nevoie livingul tău pentru a deveni o încăpere primitoare și confortabilă.

Atenuează intensitatea luminii de pe planșeu

Lumina puternică te face să te simți trează și în alertă, nu relaxată. Instalează un întrerupător cu variator de intensitate a luminii și stratifică iluminatul instalând mai multe surse de lumină pentru a crea un cadru cald și primitor.

Apelează la multe lumini de accent pentru a crea o atmosferă relaxantă cu lumini mai blânde, difuze. Într-un living confortabil, își găsesc locul lămpile de masă cu ajutorul cărora poți crea puncte de interes în living, accentuând zonele confortabile și primitoare. 

Folosește-te de mobilier pentru a crea zone de relaxare

Adesea, amenajarea implicită va însemna să amplasezi mobilierul pe un perete pentru a crea senzația unui spațiu mai mare. 

Însă acest lucru poate da senzația că te afli într-o sală de așteptare. Aranjează mobilierul pentru a crea o atmosferă mai primitoare; de exemplu, un fotoliu așezat în unghi în fața unei canapele sau o măsuță cu două scaune de o parte și de alta, lângă fereastră. Dacă te gândești la modul în care ai putea folosi efectiv un spațiu, poate părea mai natural să fii poziționat față în față atunci când stai de vorbă cu cineva în living. 

Pentru ca livingul să devină confortabil, amenajează o încăpere în care să te bucuri de un moment de liniște și relaxare după job. Optează pentru perdele de in la ferestre, care dau o notă de căldură și intimitate încăperii, și nu aglomera livingul cu tehnologie.

Folosește arome naturale îmbietoare

Împrospătează atmosfera din living cu câteva arome liniștitoare care te pot duce cu gândul la momentul perfect de evadare din cotidian. 

Asigură-te că aerisești camera în timpul zilei, apoi, seara, aprinde o lumânare sau pulverizează un spray de cameră natural pe care îl poți prepara chiar tu dacă ai la îndemână câteva uleiuri esențiale. Parfumul are o influență puternică asupra stării noastre de spirit; toate acestea transmit un mic semnal creierului că este timpul să te relaxezi. Creează o senzație de spa cu un amestec de uleiuri de lavandă și note proaspete de lămâie sau roiniță. 

Personalizează livingul cu decorațiuni care te reprezintă

Pentru unele persoane, decorul care le face să se simtă cu adevărat acasă înseamnă să se înconjoare de plante și natură, pentru altele ar putea însemna să folosească multe lumini pentru a da viață unui spațiu. Sau poate vazele cu flori proaspete și cărțile le fac să se simtă ca acasă.

Gândește-te la ceea ce te conectează cu casa și înconjoară-te de lucrurile pe care le iubești. Caută rame care să se potrivească mobilierului și alege fotografiile preferate cu familia sau organizează un moment creativ alături de cei mici și pictează o vază pe care să o aşezi la loc de cinste în living. 

Așadar, oferind o semnificație mai profundă spațiului și alegând cu atenție obiectele cărora le găsești loc în livingul tău, poți crea un interior confortabil și primitor.

Sursa foto: shutterstock.com

(P) ARTICOL PUBLICITAR REALIZAT IN COLABORARE CU ROMSTAL