Evită pe cât posibil aglomerația din magazine 

În weekend, mai toată lumea face cumpărături. Centrele comerciale sunt printre cele mai căutate, asta pentru că, pe lângă un supermarket, mai sunt și magazine cu haine sau produse de îngrijire personală. Dacă poți face cumpărăturile în cursul săptămânii, vei găsi magazine ceva mai libere, așa încât să cumperi în liniște. 

De asemenea, perioada sărbătorilor este foarte aglomerată. Prin urmare, este ideal să faci cumpărături din timp, poate cu două-trei săptămâni înainte. Altfel, vei da peste o mulțime de oameni care forfotesc printre raioane, respectiv produse de care ai nevoie și pe care e posibil să nu le mai găsești. 

Nu ai nevoie de un supermarket? Mergi la un mini-market de lângă locuința ta. 

Pleacă de acasă cu o listă de cumpărături

Atunci când pleci de acasă, e bine să ai la tine o listă de cumpărături. Poate fi pe o foaie sau pe telefon. Nu contează, important este să o ai, pentru a face cumpărături rapide și eficiente. În plus, vei cumpăra produsele esențiale pentru care ai făcut un drum până la supermarket. 

Vei avea și tendința să te plimbi printre raioanele supermarketului fără să cauți ceva anume. Este foarte probabil să adăugi produse în coș, chiar dacă ele nu sunt absolut necesare. Cum asta înseamnă cheltuieli în plus, evită să cumperi doar de dragul de a cumpăra. 

Folosește casele Self-Checkout

Acolo unde sunt disponibile, folosește casele de marcat Self-Checkout. Este simplu să faci asta și, desigur, mult mai rapid decât în mod obișnuit. Scanează produsele, plătește numerar sau cu cardul, pune alimentele în pungi de hartie biodegradabile și poți pleca. 

Spune adio cozilor de la casele de marcat clasice și evită să te mai enervezi cu operatorii care se mișcă încet sau cu alte probleme care se pot ivi așteptând la coadă. 

Instalează aplicația mobilă a magazinului preferat

Suntem în era aplicațiilor mobile. Majoritatea magazinelor și supermarketurilor se folosesc de puterea tehnologiei. Practic, aplicația mobilă poate veni în ajutorul tău mai mult decât ai crede la prima vedere. De exemplu, poți vedea online catalogul de produse, promoțiile sau noutățile săptămânii. Mai mult decât atât, cu unele aplicații poți scana direct produsele în supermarket sau ai opțiunea de a face liste de cumpărături în aplicație (cunoscutele „wishlist”). 

Folosind aplicația mobilă, poți acumula diverse puncte, poți activa cupoane de reduceri și multe alte beneficii de utilizare și fidelizare. Poți testa, să vezi dacă o astfel de aplicație mobilă te ajută. 

Scump nu înseamnă neapărat și bun

Nu în ultimul rând, hai să vorbim un pic și de prețurile care afectează o bună parte din veniturile tale lunare. Există, oarecum, o percepție eronată, aceea că alimentele scumpe, de tipul celor bio sau organice, sunt mai sănătoase decât cele mai ieftine. În primul rând, citește eticheta produselor sau, mai nou, clasa lor nutritivă. Vei găsi destule produse potrivite pentru o alimentație sănătoasă, la un buget rezonabil. 

Mai ar fi un detaliu de care să ții cont. Produsele promoționale de tipul 1+1 sau pachetele XXL înseamnă cantități mari de care, la o analiză mai atentă, poate chiar nu ai nevoie. Verifică prețul per produs, fiindcă s-ar putea să observi artificii de marketing. În plus de asta, acele produse pot avea o valabilitate mică de expirare. Cantitate mare și valabilitate mică nu reprezintă cea mai isteață alegere. 

Așadar, să faci cumpărături într-un mod organizat îți salvează timp, stres și bani. 

Sursa foto: Shutterstock

(P) Material publicitar realizat în colaborare cu Biodeck