Din fericire, cu un plan de antrenament și cu motivația necesară, poți să exersezi din confortul propriei case. Este mult mai convenabil și poți să îți creezi propriul program flexibil de antrenament. Iată ce poți face ca să te ții de treabă:

Stabilește o rutină

Chiar dacă acasă poți să ai un program flexibil, încearcă să găsești acel moment al zilei când poți să faci mișcare. Poate fi dimineața sau seara, în funcție de alte lucruri pe care le ai de făcut. Important este să aloci cel puțin 30 minute pe zi, pentru a te antrena.

Notează întotdeauna în calendar, dacă îți este mai ușor să rămâi motivată astfel. De asemenea, poți să urmărești clipuri video de antrenament sau să instalezi o aplicație de fitness. În modul acesta, îți păstrezi motivația și limitezi factorii care îți pot distrage atenția de la antrenament.

Creează un loc pentru antrenament

Desigur, odată ce te-ai îmbrăcat cu echipamentul de sport, știi că e timpul să faci mișcare. La fel de mult te ajută și să creezi un loc special, unde să te antrenezi, așa că echipează-te cu tot ce ai nevoie.

Pentru exerciții de tip cardio, îți va fi utilă o banda alergat. O poți folosi pentru mers sau alergare în pas alert. Alte echipamente care îți pot fi necesare: o saltea pentru yoga, gantere, o bicicletă fitness sau un stepper.

Descoperă ce îți place să faci

Ca să îți fie ușor să îți menții motivația, când faci mișcare acasă, e bine să faci ceva ce chiar îți creează plăcere. Există numeroase tipuri de exerciții care te ajută să îți lucrezi diferite tipuri de mușchi. Alege ceea ce simți că poți face, fără să depui un efort prea mare.

De exemplu, dacă vrei să lucrezi abdomenul, poți să faci side planks sau ridicări de picioare. Tot ca alternativă la abdomenele clasice mai poți să folosești o minge de yoga sau un ab roller.

Urmărește un curs

Așa cum am menționat mai sus, îți sunt extrem de utile cursurile video pentru antrenamente. Partea bună este că există numeroase cursuri online, de la yoga și pilates până la aerobic sau chiar dans sportiv. 

Astfel de cursuri te ajută să rămâi motivată și să știi exact de ce tipuri de exerciții ai nevoie ca să te menții în formă. 

Ieși afară

Chiar dacă faci sport acasă, asta nu înseamnă că nu poți ieși să te antrenezi și afară. Poți să îți scoți salteaua de yoga pe balcon sau în curte, în timp ce te bucuri de soare și vitamina D.

Studiile au arătat că timpul petrecut afară ajută la scăderea nivelului de cortizol, hormon care poate influența greutatea corporală. Așadar, soarele și mișcarea îți vor da energie și o stare de bine.

Urmărește-ți activitatea

În mod evident, îți vei stabili programul de antrenament în funcție de obiectivele tale. Iar ca să îți fie mai ușor să urmărești progresul pe care îl faci, instalează o aplicație de fitness sau folosește un ceas fitness.

În afară de caloriile arse, aceste aplicații monitorizează și calitatea somnului, nivelul de stres și bătăile inimii. În acest fel, poți să știi când depui prea mult efort și dacă ai nevoie de mai multă odihnă.

Așadar, este simplu să te menții în formă, chiar și atunci când nu mergi la sală. Poți să creezi acasă un loc dedicat pentru antrenament. Stabilește o rutină, vezi ce tipuri de exerciții poți să faci și caută cursuri online pentru antrenamente! Cu dedicare și cu un program bine pus la punct, o să obții rezultatele dorite.

Sursă foto: Shutterstock

(P) ARTICOL PUBLICITAR REALIZAT IN COLABORARE CU HERVIS