Cumpără câteva plante bine dezvoltate și cu frunze suculente să faci ușor un gel de aloe vera. Este nevoie de frunze proaspete și suficient de mari, pentru a extrage cât mai multă pulpă de la interior.

Frunzele mai mici care vor rămâne în ghivece se vor dezvolta treptat și pot fi și ele culese peste aproximativ 3 luni pentru a face dinnou un gel de calitate.

Cum se pregătesc frunzele

Taie de la baza plantei frunzele cele mai mare și mai groase. Acestea conțin cea mai mare cantitate de gel de aloe vera natural.

Taie apoi marginile zimțate ale frunzelor și vârful, folosind un cuțit foarte subțire și bine ascuțit. Ține minte să dezinfectezi cu alcool sanitar cuțitul înainte. Nu poți folosi un cuțit cu care ai deschis un pateu pentru a recolta gelul de aloe vera.

Cum să pregătești un gel de aloe vera cât mai eficient

După ce ai decupat cu grijă gelul din interiorul frunzelor, pune-l într-un bol de sticlă și mixează cu un pasator să îl transformi într-o pastă foarte fină. Este posibil să producă spumă și o poți culege cu grijă cu o linguriță de inox.

Apoi adaugă la 100 ml de gel de aloe vera 10 picături de vitamina C și 5 picături de vitamina A. Acestea pot fi cumpărate de la orice farmacie și nu te costă prea mult. Ele acționează deopotrivă ca niște conservanți și prelungesc valabilitatea gelului și totodată sunt benefice pielii, când aplici gelul pe tăieturi sau inflamații.

Pune gelul în borcănele foarte mici din sticlă, dezinfectate în prealabil. Sau îl poți pune într-o cutie pentru cuburi de gheață să îl păstrezi mai multe luni la congelator, dacă ai o cantitate mai mare.

foto: 123rf.com