CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

Cumpără unt și șerbet să pregătești cea mai rapidă, ieftină și parfumată glazură pentru prăjituri. Urmărește clipul nostru și vei vedea cât de repede și ușor se face. Este glazura cea mai potrivită pentru gospodinele începătoare care vor să decoreze fursecurile pentru Crăciun.

Cum să faci cea mai simplă glazură pentru prăjituri

Folosește unt moale, la temperatura camerei și șerbet aromat din fructe, trandafiri sau cacao. În funcție de culoarea și aroma pe care vrei să o aibă glazura ta, alege șerbet cu diverse nuanțe și arome.

Amestecă 80 de grame de unt moale și 40 gr de șerbet și vei obține suficientă glazură pentru o prăjitură cu foi sau pentru un tort.

Trucuri de ținut minte

Dacă vrei să fie glazura mai intens colorată, adaugă și colorant alimentar în amestecul de unt și șerbet.

Dacă vrei să fie glazura mai dulce, adaugă mai mult șerbet.

Cu cât șerbetul este mai parfumat, cu atât glazura este mai delicioasă, de aceea ar fi indicat să cumperi un șerbet de calitate, făcut cu arome naturale.

Cât este moale glazura, poți presăra bombonele, steluțe sau alte decoruri dulci, inclusiv fulgi de cocos care imită zăpada. Glazura se va întări la rece și decorul dulce nu riscă să cadă de pe fursecuri sau de pe tort.

imagine: Adina Zamfir/ Libertatea pentru femei