În funcție de rețetă și în funcție de complexitatea ei, iată ce alte ingrediente te ajută să înlocuiești ouăle, dacă nu ai suficiente gălbenușuri la prăjituri.

În aluaturile dulci și pufoase

Dacă îți lipsește un gălbenuș, îl poți înlocui cu piure de banane, suc gros de mere sau amidon de porumb pentru coagulare. Ține cont, totuși, că piureul de fructe va schimba compoziția și gustul prăjiturii și trebuie folosite numai dacă se potrivesc.

În aluaturile care se prăjesc

Gălbenușul poate fi înlocuit cu o lingură de semințe de in măcinate fin și frecate cu 3 linguri de apă fierbinte. Pasta din semințe de in se lasă să se răcească și apoi se adaugă în aluat.

Tot în aluaturi, se mai poate adăuga în plus un sfert de lingură de praf de copt în loc de gălbenuș, pentru a crește mai pufoase.

Dacă vrei ca plăcinta să capete o crustă frumoasă la cuptor, nu trebuie neapărat să folosești gălbenuș. Poți folosi și un amestec mai gros din lapte și unt topit.

Ce faci dacă nu ai suficiente gălbenușuri la prăjituri

Dacă rețeta ta necesită patru, cinci sau mai multe gălbenușuri, iar tu nu au suficiente, unul sau două dintre ele pot fi înlocuite cu:

  • Piure de banane
  • Smântână grasă
  • Piure gros de mere
  • Cremă de tofu
  • Lapte bătut gras
  • Amidon de porumb
  • Pudră de arorut
  • Unt de nuci
  • Gelatină
  • cubulețe moi de soia

sursa foto: 123rf.com