Iată câteva dintre cele mai frumoase tradiții curioase de Crăciun pe care le întâlnim pe alte meleaguri. Cele mai multe vin din regiuni în care numărul creștinilor este foarte mic, dar povestea Crăciunului a cucerit inimile tuturor.

Merele roșii – daruri speciale de Crăciun în China

Merele nu au nimic curios, ați putea spune! Și cu toate acestea, ele se transformă de Crăciun în daruri cu totul deosebite la chinezi. Merele roșii, frumos desenate cu diverse simboluri, încrustate cu citate celebre sau cu urări de fericire și prosperitate sunt împachetate festiv și dăruite celor dragi.

Unele dintre ele sunt frumos sculptate cu flori și steluțe sau chiar cu mici scenete dedicate Crăciunului. Altele sunt glazurate cu zahăr colorat și sunt imprimate cu figurine de Crăciun. Indiferent cum sunt decorate, merele roșii reprezintă un mesaj de prosperitate, fericire și sănătate și toți chinezii se bucură să le primească de Crăciun.

Pui prăjit – masa de Crăciun în Japonia

Comunitatea de creștini în Japonia este foarte mică, dar această țară a îmbrățișat Crăciunul și îl așteaptă cu drag. Mari consumatori de pește și fructe de mare, japonezii preferă de Crăciun să mănânce pui prăjit, mai ales pui în crustă crocantă de la KFC.

De altfel, acest restaurant de tip fast food a inițiat tradiția de a consuma pui în ziua de Crăciun. Primul KFC din Tokio s-a deschis la începutul anilor 1970 și a avut un real succes, iar în preajma Crăciunului a promovat intens gălețile cu pui prăjit. De atunci, a devenit una dintre cele mai cunoscute tradiții curioase de Crăciun din lume. Se știe că japonezii preferă puiul prăjit pe data de 25 decembrie și se comandă sute de mii de porții în avans.

Cap de oaie afumat – tradiții curioase de Crăciun în Norvegia

Numit Smalahove, capul de oaie sărat, afumat și bine fiert a devenit un preparat tradițional de Crăciun în Norvegia. Inițial, el era consumat mai mult în familiile sărace, dar s-a impus ca o tradiție pentru îngreaga populație.

Procesul de preparare este unul destul de complex. Capul de oaie este tăiat pe jumătate și se îndepărtează creierul. Apoi este scufundat în saramură câteva zile, este afumat, apoi fiert bine și servit cu legume. Mai întâi se consumă ochii și urechile care sunt considerate adevărate delicatese. Apoi se consumă și carnea de pe craniu.

Cu toate că este un preparat tradițional, capul de oaie afumat este mai greu de pregătit acasă. Cel mai adesea se consumă în diverse localuri cu specific, unde este comandat și de turiștii amatori de aceste tradiții curioase de Crăciun.