Încă din ziua nunții și din perioada în care te pregătești să te căsătorești pot apărea semne care indică dacă vei avea o viață nefericită alături de bărbatul ales. Iată ce sfaturi primesc tinerele mirese, la ce semne trebuie să fie atente în ziua nunții și ce superstiții de nuntă trebuie să respecte!

Mireasa nu trebuie să mănânce pe colțul mesei

Mireasa nu trebuie să mănânce pe colțul mesei sau să mănânce direct din oală pentru că există riscul să se anuleze nunta.

Mirele nu trebuie să vadă rochia și voalul miresii înainte de a intra în biserică. Altfel, căsnicia lor va fi nefericită.

Mirii trebuie să aibă grijă să nu vadă vreun călugăr sau vreo călugăriță în ziua nunții, când se duc spre biserică, altfel vor avea o viață nefericită amândoi.

Tinerii care vor să se căsătorească nu trebuie să aleagă ziua nunții de ziua lor de naștere, că le aduce numai ghinion.

În unele regiuni se spune că, dacă plouă în ziua nunții, mirii vor avea belșug, dar în Bucovina se crede că mireasa va plânge toată viața ei lângă mirele ales.

Superstiții de nuntă. Ce trebuie să știi despre verighete

Mireasa nu trebuie să își scrie niciodată înainte de nuntă numele de familie pe care îl va purta după căsătorie. Dacă îl scrie sau se semnează cu numele soțului înainte de nuntă, aduce ghinion.

Mirii trebuie să se ferească să facă verighetele din două materiale diferite: aur alb cu aur galben sau aur cu argint. Se spune că le aduce ghinion pentru că sunt firi diferite.

Dacă mirele scapă pe jos verigheta în ziua nunții, va avea mare ghinion cu mireasa lui.