Florile de 8 Martie: semnificația lor și mesajul transmis

Anemonele

Anemonele înseamnă anticipare și așteptare, sentimente ascunse care nu pot fi dezvăluite oricui. În mod sigur, bărbatul care ți-a dăruit anemone are o slăbiciune pentru tine, se gândește mereu cum să îți cucerească atenția și cum să îți câștige prietenia.

13302433_m

Azaleea

Azaleele, cu florile lor superbe și sophisticate, sunt simbolul chinezesc al feminității. Ea exprimă grija și afecțiunea celui care ți-o dăruiește, dar și intenția lui de a te impresiona și de a-ți cuceri inima pentru totdeauna. Fiind o floare la ghiveci destul de scumpă, azalea reprezintă nu doar un gest romantic, ci și intenția lui de a obține o legătură de durată.

Crinul

Una dintre cele mai elegante flori de 8 Martie pe care le poți oferi, crinul este preferatul multor femei și, datorită florilor sale impresionante, atrage și atenția bărbaților care caută un buchet ieșit din comun. Un buchet de crini este un elogiu adus frumuseții femeii iubite, căreia bărbatul vrea să îi transmită că este doamna inimii sale. Pe de altă parte, crinul înseamnă virtute și eleganță, puritatea și sinceritatea sentimentelor.

Freziile

Freziile exprimă prietenie și sinceritate, dar și încrederea deplină în sentimentele celei căreia îi sunt oferite. Freziile sunt printre cele mai oferite flori de 8 Martie.

Dacă ai primit frezii, bărbatul care ți le-a dăruit îți demonstrează astfel cât de atent este cu sentimentele tale și cât de mult prețuiește relația dintre voi.

18557249_m

Garoafa

Ai primit garoafe de 8 Martie? Ele exprimă fidelitate veșnică și dragoste durabilă. Garoafa alba înseamnă iubire pură, iar cea roșie, pasiune înfocată. Garoafele în nuanțe pastelate sau în degrade exprimă regretul pentru greșelile făcute și arată că bărbatul respectiv așteaptă a doua șansă.

Ghiocei

Te-a surprins cineva cu un mic buchețel de ghiocei de 8 Martie? Aceștia simbolizează noi începuturi, speranță, renaștere și capacitatea de a depăși provocările. Ghioceii sunt flori pe care le poți oferi cu drag cuiva care trece printr-o încercare a vieții, pentru a-i însenina ziua.

Irisul

Irisul exprimă înțelepciune, credință, dar și predestinare. Dacă un bărbat alege un aranjament floral în care sunt incluși și iriși, el are sentimentul că voi doi ați fost predestinați să rămâneți împreună și așteaptă o ocazie să te ceară în căsătorie.

Lalele

Lalelele sunt limbajul universal al iubirii și al încrederii. Lalelele îmbobocite arată sentimente de afecțiune și încredere foarte puternice, iar lalelele deja înflorite arată o dragoste matură, pe care nimic nu o mai poate influența.

Liliacul

Liliacul, deși este devreme pentru el, dar poate fi comandat din străinătate, este o declarație plină de pasiune și devotament. Femeia care primește liliac în aceste zile se bucură de prețuirea sinceră a celui care i-l dăruiește.

Narcisele

Narcisele exprimă respect, încredere și speranță. Ele pot veni din partea unui bărbat care nu este sigur pe viitorul vostru împreună, dar care și-ar dori să primească o șansă.

14253044_m

Orhideea

Orhideea este un elogiu adus fumuseții femeii iubite, dar ea arată și intenția bărbatului respective de  a impresiona și de a cere mai mult de la cea căreia îi dăruiește aceste flori.

Trandafirul

Trandafirii, în funcție de culoarea lor, exprimă diverse sentimente și simpatii: cei albi înseamnă respect și sinceritate; cei roz îți arată că te consideră o femeie delicată și că este o plăcere să fie lângă tine; cei roșii exprimă pasiunea înfocată și dorința de a fi cu tine pentru totdeauna, iar cei galbeni trădează gelozia, dar și iubirea neîmpărtășită.

Zambilele

Zambilele sunt simbolul unei relații tinerești, pline de aventură și pasiune. Ele exprimă jovialitate, bucurie, dar și o invitație la aventură, dacă nu ești angajată într-o relație de lungă durată.

sursa foto: 123rf.com

Vezi și cele mai frumoase mesaje de 8 Martie pe care le poți trimite mamei, soției sau iubitei