De ce este bine să ai bani la tine în noaptea de Revelion? Află ce credințe și obiceiuri vechi sunt legate de bani la trecerea dintre ani. Mulți oameni jură că, dacă le respecți, vei avea noroc la bani!

Pune bani în buzunar în noaptea de Revelion

Fie că pleci de acasă la vreo petrecere, fie că stai cu familia, pune-ți bani în buzunar. Nu lăsa banii în portofel sau în geantă, departe de tine, la miezul nopții dintre ani. Tot așa vor sta tot anul! Pune bani în buzunarul hainei sau în corsaj, dacă ai o rochie elegantă de Revelion. Nu te sfii să îi porți nici la jartieră! Și nu pune o sumă modestă. O hârtie de 10 lei nu aduce prea mult noroc în anul care vine. Poartă cu tine o hârtie de 100 sau de 200 de lei și vei atrage banii în 2023.

Nu lua bani cu împrumut de Revelion

Dacă ai uitat banii acasă ori nu ai reușit să ajungi la un bancomat în seara de Revelion, nu lua bani cu împrumut. Se spune că vei avea datorii tot anul! Cel mai bine ar fi ca un prieten apropiat să îți ofere niște bani, să îi porți în buzunar la miezul nopții, dar nu trebuie să fie cu titlu de împrumut. Te vei revanșa față de el mai târziu!

Ascunde un bănuț în pâine

Grecii pregătesc pentru cina de Revelion o pâine specială în care ascund un bănuț. Cine găsește bănuțul în felia lui de pâine este considerat un mare norocos în anul care vine.

Acest obicei se întâlnește și pe la noi, în unele zone rurale. Femeile pregătesc colaci sau plăcinte în care ascund bănuți. Pentru copii este o mare bucurie să descopere bănuții și se spune că ei vor aduce în casă prosperitatea în noul an.

Chiar dacă nu gătești chiar tu colacii, poți folosi câteva bucăți de franzelă în care să ascunzi bănuți de Revelion, pentru amuzamentul copiilor.   

Vezi şi de unde se ridică banii câștigați la Loto!