Mit: Nu este bine să ții telefonul la încărcat peste noapte

Adevăr: Fie că ții la încărcat bateria telefonului mobil până când atinge procentul de 100%, fie că ții conectat aparatul la priză până a doua zi, rezultatul este același. Senzorii opresc alimentarea de îndată ce bateria este complet încărcată, menționează Sergio Flores, inginer electronist în cadrul grupului Samsung, pentru ”Reader’s Digest”.

Mit: Este mai bine să setezi telefonul pe modulul economic

Adevăr: Depinde pentru ce folosești telefonul mobil, dar modulul economic te privează de atributele pentru care a fost conceput. Spre exemplu, ecranul va fi mereu închis la culoare, sunetele se aud mai slab, culorile fotografiilor și ale clipurilor vor fi mai șterse, iar actualizările și notificările nu vor mai sosi în timp real, deoarece telefonul le afișează cu întârziere, explică Brad Nichols, tehnician în cadrul companiei americane Staymobile.

Mit: Trebuie să las bateria telefonului mobil să se încarce complet înainte de a-l utiliza

Adevăr: De cele mai multe ori, în instrucțiunile de folosire, producătorul te avertizează să încarci complet telefonul înainte de a-l folosi prima dată. Ține cont de faptul că, înainte de a fi trimis în magazin, telefonul a fost testat de mai multe ori, câteva ore în șir, iar bateria lui nu mai este complet încărcată. Dacă te aștepți să țină 8 ore în prima zi și ea nu ține decât 4 ore, cu siguranță vei fi dezamăgită.

De aceea, producătorul se asigură că va fi mulțumit cumpărătorul și recomandă încărcarea completă, peste noapte. Dar acest lucru nu trebuie să se repete de fiecare dată. Poți lăsa bateria telefonului mobil să se încarce doar 75% și să o decuplezi, dacă trebuie să pleci de acasă. Mai târziu, îl poți pune din nou la încărcat și va avea aceleași performanțe, explică Nichols.

Mit: O singură aplicație nu poate să consume prea multă energie

Adevăr: Depinde de aplicație! Ține cont de faptul că aplicațiile rețelelor de socializare fac multe alte lucruri în background, fără ca tu să știi, chiar dacă le-ai închis. Spre exemplu, ele verifică în mod constant dacă primești mesaje, dacă apar noutăți, postări noi, comentarii, aprecieri, prieteni de adăugat și multe altele. O singură aplicație de acest gen poate consuma cel puțin 20% din baterie zilnic.

foto: 123rf.com