Știai că buzele uscate sunt primul semn de deshidratare, iar pielea este cea care suferă cel mai mult? Dacă bei puține lichide de-a lungul zilei, nu doar că îți scade tensiunea și apar durerile de cap, dar și pielea ta începe să se usuce, iar buzele arată din ce în ce mai uscate și neîngrijite.

Nici măcar un ruj bun nu te ajută să le dai un astept plăcut, catifelat și senzual. Primul lucru pe care trebuie să îl faci este să ții minte să bei mai multă apă și să mănânci mai multe fructe. Acizii din fructe și vitaminele lor sunt esențiale pentru o piele frumoasă și pentru buze moi.

Cel mai bun ritual de îngrijire pentru buzele uscate

Pe lângă sfaturile legate de dietă și hidratare, este foarte important să protejezi și să îngrijești buzele cu produse de calitate. Iată câteva sfaturi de îngrijire pe care le-am aflat de la consultantul cosmetic Corina Allan, după ce am făcut un test cu scanner-ul OBSERV 520 și mi-am dat seama cât de afectate sunt buzele mele pe care nu le îngrijesc suficient de bine.

Acest scanner, cel mai performant din România la ora actuală, surprinde până la o profunzime de 2 mm imperfecțiunile pielii, petele, ridurile, zonele lipsite de colagen și elastină precum și zonele foarte uscate, afectate de razele ultraviolete.

Balsamul cu protecție solară, indicat zilnic pentru buze

”Pielea buzelor nu are glande sebacee, așa cum are pielea pe întregul corp, de aceea ele se usucă cel mai ușor din cauza soarelui, a vântului și a frigului. Este foarte important să folosim zilnic, indiferent de anotimp, un balsam de buze emolient, care să conțină uleiuri sau unturi naturale, dar mai ales protecție solară. De fiecare dată când mâncăm sau bem ceva, această protecție solară își pierde proprietățile și trebuie să reaplicăm balsamul cu protecție UV”, ne sfătuiește Corina Allan, care recomandă întotdeauna o protecție UV ridicată pentru buze, de 30 sau 50 SPF.

O cremă emolientă în fiecare seară

Dacă vrei să repari buzele uscate, atunci în fiecare seară trebuie să aplici o cremă emolientă de calitate, pe bază de ceară de albine, pe bază de lanolină, vitamina E, ulei de măsline, ulei de avocado sau alte uleiuri sănătoase și hrănitoare pentru buze.

După trei sau patru zile, rezultatele vor fi uimitoare. Dacă aplici crema în strat generos zilnic înainte de culcare, te vei trezi cu buze moi și hidratate, care se vor păstra catifelate pe timpul zilei, recomandă Corina Allan.

Soluții naturale pentru a vindeca buzele crăpate

  • Mierea, simplă sau combinată cu puțină zeamă de lămâie face minuni, dacă vrei să scapi de crăpăturile inestetice ale buzelor crăpate.
  • Gelul de aloe vera presat la rece întreține textura moale și elastică a buzelor și previne uscarea lor.
  • Uleiul de cocos previne și el crăparea buzelor și este suficient să aplici o cantitate mică înainte de a folosi un ruj sau seara, înainte de culcare.
  • Uleiul de măsline ca atare sau combinat cu două, trei picături de suc de lămâie face și el minuni pentru buzele uscate.

foto: 123rf.com