Carrefour făcut tot posibilul ca #NimicSuspect să nu se regăsească în ingredientele folosite. De asemenea, se pune accent pe produse sănătoase, crescute sau realizate local.

O alimentație sănătoasă presupune mai ales atenție la ingredientele marcate pe etichetele produselor. Ca mamă, ai mare grijă la produsele alimentare pe care le cumperi pentru familia ta. Totuși, te-ai săturat să citești etichete cu scris mic pentru a te asigura că nu există #NimicSuspect. Carrefour vine în ajutorul tău cu o întreagă gamă de produse din care s-a eliminat tot ce ar putea fi dăunător sau posibil dăunător pentru sănătate.

Tranziția la o alimentație sănătoasă

Carrefour consideră că fiecare om ar trebui să aibă mâncare sănătoasă la îndemână, să consume produse de calitate crescute sau realizate local și să le poată cumpăra la prețuri accesibile.

Carrefour susține filosofia globală ACT FOR FOOD. Este important, într-o lume în care am devenit din ce mai sensibili la ceea ce mâncăm și ne dorim o viață cât mai sănătoasă.

Poți ajunge să faci ușor tranziția la o alimentație sănătoasă. La Carrefour ai calitate accesibilă la preț rezonabil. Ai o gamă largă de produse proaspete, aprovizionarea locală, produse bio. Totodată, vei contribui la protejarea
mediului și la susținerea producătorilor români, pentru că retailerul încurajează practicile responsabile și afacerile locale.


Ce înseamnă #NimicSuspect

Carrefour și-a luat un angajament ferm de a elimina aditivii din produsele alimentare. Aromele, gustul și culoarea produselor marcă proprie sunt naturale și nu influențate, prin adăugarea de potențiatori de gust sau
coloranți/arome artificiale. Astfel că a ajuns să interzică, în prezent, peste 100 de aditivi controversați din compoziția tuturor produselor din marca proprie (coloranți, antioxidanți, conservanți, agenți de textură etc.).
Scopul este unul foarte clar: produse bune, sănătoase și responsabile. Pe rafturile Carrefour, clienții vor găsi produse de calitate similară cu mărcile foarte cunoscute, la un preț convenabil.

De ce sunt aditivii controversați?

Edulcoranți, potențiatori de aromă, coloranți, conservanți alimentari… acești aditivi sunt adăugați în produsele alimentare în cantitate mica pentru a le îmbunătăți gustul, textura sau să le extindă perioada de valabilitate.

Sunt faimoasele “e-uri” pe care le găsim în lista ingredientelor produselor.
380 de e-uri sunt autorizate de către autoritățile europene.

Dacă sunt autorizate, de ce le-a exclus Carrefour?

Riscurile potențiale pe care acești aditivi le pot aduce sau nu sănătății au ridicat multe dezbateri în rândul specialiștilor. Pentru Carrefour, lucrurile sunt simple: dacă sunt dezbateri și controverse pe subiect, înseamnă
că există dubii. Dacă sunt dubii, se aplică principiul precauției: sunt interziși pentru produsele marca proprie.


Ce aditivi au fost eliminați din gama #NimicSuspect

Printre cei 100 de aditivi interziși de Carrefour, regăsim 15 coloranți, 15 conservanți, 9 antioxidanți, 6 potențiatori de aromă, 25 de emulgatori, gelifianți și agenți de îngroșare și alți 30 de aditivi iar lista crește de
câte ori este nevoie.

Toți aditivii trebuie eliminați?

Mulți dintre aditivi nu ridică nicio dilemă, unii având chiar un rol esențial în conservarea alimentelor. Iar pentru a evalua retragerea sau nu a unor substanțe, Carrefour colaborează cu specialiști și experți în nutriție la
nivel național și internațional. Totul pentru un mâine mai curat și mai sigur.