Proprietatile benefice pentru sanatate, gustul dulce, aroma placuta si mirosul incantator transforma mierea de manuka in preferata copiilor si adultilor din lumea intreaga, cererea fiind foarte mare. Acest produs este 100% natural si poate fi consumat cu incredere ca atare sau in diverse preparate.

Mierea de Manuka poate fi utilizata in diverse retete, astfel incat consumatorii sa profite la maxim de beneficiile pe care le poate oferi intregului organism.

  • Se poate consuma miere de manuka direct din borcan pentru intarirea imunitatii. Este un remediu natural perfect pentru cei mici, in special in perioadele virozelor. Dupa ingerare, nu trebuie consumat nimic timp de 15 minute pentru ca mierea sa aiba timp sa fie asimilata in organism.
  • Poate fi folosita miere de manuka si in retetele de smoothie-uri, pentru a oferi un plus de dulceata si savoare preparatului. De asemenea, poate fi folosita ca indulcitor pentru ceaiuri sau cafele, insa nu trebuie adaugata atunci cand bauturile sunt foarte fierbinti.
  • Mierea de manuka poate fi utilizata inclusiv pentru diverse tratamente cosmetice realizate chiar acasa. Impreuna cu alte ingrediente, precum avocado, acest tip de miere contribuie la hidratarea pielii. Poate fi folosita si pentru indepartarea blanda a celulelor moarte ale tenului atunci cand este combinata cu zahar pentru un efect de scurb.
  • Produsul poate fi aplicat ca atare direct pe piele, pentru tratarea diferitelor iritatii. Datorita efectului sau antibacterian, mierea ajuta la refacerea tesutului pielii prin vindecarea iritatiilor. Acest remediu este 100% natural si poate fi utilizat cu succes chiar si in cazul celor mici.
  • In prepararea retetelor de dulciuri, in loc de zahar, poate fi folosita miere de manuka. In felul acesta, chiar si cei mici se vor putea bucura de deserturi sanatoase si delicioase. Prajiturile pregatite in casa au un gust aparte, iar acum ele pot fi savurate de orice membru al familiei.
  • Mierea de manuka poate fi folosita pentru a preveni aparitia cariilor. Mai mult decat atat, datorita proprietatilor sale antibacteriene, protejeaza sanatatea orala si impiedica depunerile de tartru.
  • Atunci cand adultii sau copiii sufera din cauza durerilor in gat cauzate de raceli, pentru diminuarea acestora poate fi consumata miere de manuka. Aceasta reuseste sa calmeze mucoasa si, astfel, oamenii vor trece mult mai repede peste disconfortul cauzat. Mierea de manuka poate fi administrata si copiilor, singura exceptie fiind pentru copiii mai mici de 1 an, care nu au voie sa consume niciun tip de miere.
  • O alta idee de consum de miere de manuka este folosirea sa in dressing-uri pentru diverse salate. Legumele proaspete ofera aportul de vitamine si minerale necesare unei bune functionari a intregului organism. Consumarea salatelor in mod regulat ar trebui sa devina un obicei nu doar pentru adulti, ci si pentru copii. Pentru un plus de gust, salatele pot fi asezonate cu diverse sosuri, unele retete fiind chiar pe baza de miere.
  • In ceea ce priveste folosirea cutanata, cu miere de manuka pot fi calmate arsurile provocate de soare. Expunerea prelungita la razele UV poate cauza arsuri extrem de dureroase. Mierea s-a dovedit a fi un remediu natural pentru tratarea arsurilor si pentru calmarea durerilor resimtite. In plus, reuseste sa hidrateze zona afectata fara sa lase pielea lipicioasa.
  • De asemenea, pentru vindecarea ranilor produse de accidente in bucatarie poate fi utilizata miere de manuka. Taieturile provocate de cutit pot fi extrem de adanci, iar durerile resimtite sunt destul de acute. De regula, gospodinele aleg sa isi bandajeze zona, fara sa aplice niciun tratament care sa grabeasca vindecarea. Aplicarea unui strat de miere de manuka poate face minuni. Acest tratament natural poate fi repetata de doua ori pe zi, pana cand pielea incepe sa se refaca.

Mierea de Manuka poate fi utilizata ca simplu aliment intr-o dieta variata si sanatoasa, datorita beneficiilor sale, insa poate fi folosita si ca tratament adjuvant. Raportul calitate-pret este unul extrem de avantajos. Mierea de Manuka poate fi achitionata in borcane de diferite dimensiuni. Exista o multime de alte produse ce au in compozitie miere de manuka, precum bomboanele sau acadele. Acestea pot fi oferite cu succes celor mici pentru intarirea imunitatii, fiind un inlocuitor mult mai sanatos al dulciurilor achizitionate din comert.