Ziua 1

Mic dejun: un ceai (fără zahăr), 50 g pâine graham/tărâțe (două felii), o felie de tofu (brânză de soia).
Prânz: 200 g mâncare de mazăre, 200 g salată (frunze de salată verde sau varză, sfeclă, morcovi).

Gustare: 250 ml compot de mere (sau un măr/două prune/o pară).
Cină: doi cartofi fierţi de mărime medie, iaurt (maxim 2% grăsime), un praf de sare.
Ziua a doua
Mic dejun: un ceai, 50 g pâine graham/tărâțe, 50 g pate vegetal.
Prânz: 200 g mâncare de mazăre, 200 g salată (frunze de salată verde sau varză, sfeclă, morcovi).
Gustare: 250 ml compot de mere/un măr/două prune/o pară.

Cină: 250 g cartofi copţi cu legume la cuptor.
Ziua a 3-a
Mic dejun: un ceai, 250 ml lapte de soia cu cacao, o linguriță de miere.
Prânz: mâncare de praz (cu 4 linguri ulei de măsline, 2 linguri oţet, sare), 200 g salată la alegere.

Gustare: 250 ml compot de mere/un fruct.
Cină: doi cartofi fierţi, 200 g salată verde cu puțină sare și lămâie.
Ziua a 4-a
Mic dejun: un ceai, 250 ml lapte de soia, 50 g cereale integrale.
Prânz: 2 cartofi copţi și răciți cu brânză de soia, două linguriţe de miere.

Gustare: 250 ml compot de mere/un fruct.
Cină: 1/2 cartof dulce fiert (asezonat cu curry sau alte condimente), 200 g salată verde cu puțină sare și lămâie.
Ziua a 5-a
Mic dejun: un ceai, 250 ml lapte de soia, 50 g cereale integrale.
Prânz: 1/2 cartof dulce fiert (asezonat cu curry sau alte condimente), 200 g salată verde cu puțină sare și lămâie.

Gustare: 250 ml compot de mere/un fruct.
Cină: 8 ciuperci (de mărime medie) la grătar, 150 g mix de legume.
Ziua a 6-a
Mic dejun: un ceai, 50 g pâine uscată în cuptor, o felie de brânză de soia.
Prânz: 1/2 cartof dulce fiert (asezonat cu curry sau alte condimente), 200 g salată verde cu puțină sare și lămâie.

Gustare: 250 ml compot de mere/un fruct.
Cină: doi cartofi fierţi de mărime medie, iaurt (maxim 2% grăsime), un praf de sare.
Ziua a 7-a
Mic dejun: un ceai, 50 g pâine uscată în cuptor, o felie de brânză de soia.

Prânz: 1/2 cartof dulce fiert (asezonat cu curry sau alte condimente), 200 g salată verde cu puțină sare și lămâie.

Gustare: 250 ml compot de mere/un fruct.
Cină: 250 g cartofi copţi cu legume la cuptor.

Important!

  • Hidratează-te corect și bea măcar 1,5 litri – 2 litri de apă pe zi, în funcție și de efortul depus.
  • Structurează-ți programul astfel încât să incluzi măcar 30 de minute de mișcare în fiecare zi.
  • Urmează o dietă de slăbire doar după avizul medicului.

 

Credit foto: Flickr.com