Dacă te-ai decis să urmezi acest regim, trebuie să știi că secretul constă în sucul de sfeclă roșie combinat cu sucul de morcovi și de portocale. Acesta se consumă înainte de fiecare prânz și de fiecare cină, cu 30 de minute înainte de masă, pe toată perioada dietei.

 

Dieta cu sfeclă – Cum se ține

 

Ziua 1
Mic dejun: O ceașcă de cafea, o felie de pâine integrală prăjită și un măr.
Prânz: O porție de supă de sfeclă cu pui.
Cină: Salată de fructe din două mere, două pere și o banană nu foarte bine coaptă, 50 ml iaurt degresat.

Ziua a 2-a
Mic dejun: O ceașcă de cafea, 50 g cereale integrale cu 100 ml lapte degresat.
Prânz: 150 g iept de pui la grătar și 100 g salată de roșii.
Cină: 300 g salată din sfeclă roșie, țelină și morcov.

Ziua a 3-a
Mic dejun: O ceașcă de cafea, o felie de pâine integrală prăjită și un măr.
Prânz: 150 g file de pește cu 200 g salată verde condimentată cu suc de lămâie.
Cină: Salată din sfeclă roșie (la discreție), un măr și o pară.

Ziua a 4-a
Mic dejun: O ceașcă de cafea, 50 g cereale integrale cu 100 ml lapte degresat.
Prânz: Două ouă fierte și 100 g ton din conservă.
Cină: 100 g file de pește la grătar și 200 g salată din sfeclă roșie.

Ziua a 5-a
Mic dejun: O ceașcă de cafea, o felie de pâine integrală prăjită și un măr.
Prânz: 150 g carne de vită macră la grătar, 200 g salată de sfeclă roșie.
Cină: Salată de fructe din două mere, două pere și o banană nu foarte bine coaptă, 50 ml iaurt degresat.

Ziua a 6-a
Mic dejun: O ceașcă de cafea, 50 g cereale integrale cu 100 ml lapte degresat.
Prânz: O porție de supă de sfeclă cu pui.
Cină: doi cartofi mari copți și o salată de fructe din două mere, două pere și o banană nu foarte bine coaptă, 50 ml iaurt degresat.

Ziua a 7-a
Mic dejun: O ceașcă de cafea, o felie de pâine integrală prăjită și un măr.
Prânz: 150 g piept de pui la grătar și 200 g salată de sfeclă roșie.
Cină: 100 ml iaurt degresat și două pere.

Supă de sfeclă roșie cu pui

Ingrediente: un piept de pui, 2 sfecle roșii medii, 4 roșii, un morcov, două cepe mari, o rădăcină de pătrunjel, leuștean verde, 5 cartofi, 50 g iaurt degresat, o lămâie.
Mod de preparare: Pieptul de pui se pune la fiert. Între timp se spală sfecla roșie și se curăță, apoi se taie mărunt. Morcovul, ceapa, rădăcina de pătrunjel și cartofii se curăță de coajă și se pun la fiert în 3 l de apă împreună cu sfecla roșie și cu roșiile date pe răzătoare. După ce s-au fiert legumele și pieptul de pui, se scot și se taie cubulețe, apoi se amestecă doar cu zeama în care au fiert legumele (cea în care a fiert pieptul de pui se aruncă) și se mai dau într-un clocot. La final se adaugă leușteanul tocat mărunt. Atunci când se servește se poate pune o lingură de iaurt și puțină zeamă de lămâie în funcție de gust.

Dieta cu sfeclă – Reguli de urmat!

Pe toată perioada regimului trebuie să respecți următoarele indicații:

  • cafeaua trebuie să fie fără cofeină
  • zahărul trebuie evitat
  • cerealele integrale trebuie să fie din fibre de orez și fără zahăr
  • iaurtul trebuie să fie degresat
  • alimentele trebuie mestecate încet pentru a transmite creierului senzația de sațietate
  • carnea poate fi condimentată doar cu piper și alte mirodenii.

Bine de știut!

  • Sarea este interzisă pe tot parcursul dietei.
  • Zilnic se consumă cel puțin 2 l de lichid (apă plată sau infuzie de plante)
  • Dieta cu sfeclă roșie trebuie urmată numai de către persoanele care nu au probleme deosebite de sănătate și numai timp de o săptămână, după care se face o pauză de trei luni.

Mod de preparare a sucului: la 7 sfecle roșii mari, 14 morcovi și 14 portocale și dă-le prin storcătorul de fructe. Sucul îți ajunge pentru o zi și se păstrează la frigider.

Credit foto: 123rf.com

Citește și: Dieta cu iaurt si cartofi. Slabesti 5 kilograme in 3 zile