Ai impresia că noțiunea de dietă și cea de mâncăruri delicioase se exclud între ele? Noi o să-ți dovedim contrariul, propunându-ți o dietă de cinci zile care îți va răsfăța simțurile.

Poți să slăbești 2,5 kg în 5 zile

Ziua 1

Mic dejun: 250 g lapte degresat se fierbe cu un pliculeț de zahăr vanilat. Se adaugă 3 linguri de griș amestecând continuu. O pară se taie cublețe și se călește cu scorțișoară. Se amestecă cu laptele și o linguriță de nuci mărunțite.

Gustare: 100 g salată verde se amestecă cu o roșie tăiată și cu un sos din apă, vegeta, oțet, sare, piper și ulei de măsline. Se mănâncă cu o felie de pâine neagră și două mandarine.

Prânz: Se amestecă o linguriță de ulei cu boia, două lingurițe zeamă de lămâie, puțin zahăr, o linguriță de miere, vegeta și 50 ml de apă. 100 g pește file se pune la marinat două ore în acest amestec. Se prăjește apoi într-o tigaie unsă cu ulei. Sosul se pune într-o altă tigaie și se amestecă cu 60 ml lapte și o lingură de bulion. Peștele se taie și se adaugă în sos. Garnitură: 200 g paste fierte.

Cină: Se amestecă 3 linguri de ton cu două linguri de cașcaval ras, o lingură de iaurt degresat, sare, piper, puțin oțet și o linguriță de bulion.

Ziua 2

Mic dejun: o chiflă din făină neagră se taie în două și se unde cu unt. Deasupra se pune o roșie tăiată felii, o felie de cașcaval și o felie de șuncă fiartă. Se bea și un pahar de lapte degresat.

Gustare: Se fierb 80 g paste. 120 g piept de pui se taie fâșii și se prăjește cu o linguriță de ulei, se sărează și se piperează. Un măr și un ardei gras se taie mărunt și se amestecă cu pieptul de pui și cu pastele. Totul de amestecă cu cinci lingurițe de maioneză și, după masă, se mănâncă o portocală.

Prânz: 250 g cartofi se curăță, se taie cubulețe și se fierb 15 minute cu 300 ml de apă cu vegeta. O ceapă se taie rondele și 200 g varză se dau pe răzătoare. Se călesc cu o linguriță de ulei, se sărează și se piperează. Se adaugă 200 ml apă și o linguriță jumătate de vegeta, după care se lasă la foc mediu 10 minute. Se amestecă cu cartofii și cu pătrunjel tăiat mărunt.

Cină: Se bea 250 ml de lapte degresat îndulcit cu o linguriță și jumătate de miere.

Ziua 3

Mic dejun: Se amestecă jumătate de măr, o banană mică, un kiwi, două linguri de cereale, o linguriță de stafide și 250 ml lapte degresat.

Gustare: 120 g piept de pui se taie fâșii și se amestecă cu un sfert de linguriță de ghimbir mărunțit și boia. Se lasă 5 minute, se presară cu o linguriță de susan, apoi se pune într-o folie de aluminiu și se coace 15 minute în cuptorul preîncălzit. Se mănâncă cu o felie de pâine neagră și se bea un pahar de suc natural de portocale.

Prânz: Se taie două felii de pâine neagră în cubulețe și se prăjesc într-o tigaie cu o linguriță de ulei și 25 g de kaiser. Se scoate din tigaie și se amestecă cu 45 g cașcaval ras. 500 g varză roșie se taie și se fierbe. Se pune apoi într-un vas yena, se adaugă 150 ml apă și o linguriță de vegeta, sare, pipper, nucșoară și amestecul de pâine și cașcaval. Se coace 15 minute la foc mare.

Cină: Se face o salată de fructe din două mere, o pară, o portocală și un fruct de kiwi. Deasupra se toarnă un amestec din zeama de la o lămâie, puțin zahăr și o lingură de iaurt.

Ziua 4

Mic dejun: Jumătate de chiflă se unge cu unt și se mănâncă cu o felie de cașcaval și un măr.

Gustare: Se face un amestec din 60 g iaurt degresat, două linguri de maioneză light, o mandarină tăiată cubulețe, sare, piper și curry. Amestecul se întinde pe o chiflă tăiată în două, peste care se adaugă o felie subțire de șuncă fiartă. Se mănâncă cu o pară și o roșie.

Prânz: 150 g mușchi de porc se taie mărunt, se sărează, se piperează și se pun într-un vas. O ceapă mică se taie și se călește cu o linguriță de ulei. Se adaugă apoi 125 ml lapte degresat, 100 ml apă, vegeta și 25 g cașcaval ras. Se sărează și se piperează. Sosul se toarnă peste carne și se dă la cuptorul încins 20 de minute.

Cină: Se curăță semințele la două mere. Se amestecă trei linguri de stafide, cu două lingurițe de rom, două de miere și una-două picături de esență de vanilie și se umplu merele. Se presară cu scorțișoară și se coc în cuptorul fierbinte 45 minute. Când se scoate din cuptor, se toarnă deasupra 120 g iaurt de vanilie degresat.

Ziua 5

Mic dejun: O felie de pâine neagră se unge cu unt și se mănâncă cu 30 g cașcaval, un măr și 180 g iaut degresat.

Gustare: Se amestecă 5 linguri brânză de vaci degresată cu o linguriță de ulei și 3 linguri de iaurt. Jumătate de ceapă se curăță și se taie mărunt, la fel și un ardei gras, după care se adaugă peste amestecul de brânză de vaci. Se condimentează cu sare, piper, boia și păstrunjel. Se mănâncă cu o felie de pâine neagră și o portocală.

Prânz: Se curăță și se taie o ceapă mică, 150 g ciuperci și un cățel de usturoi. Se călesc cu o linguriță de ulei. Se adaugă o conservă de roșii, se sărează și se piperează. 100 g file de pește se stropește cu zeamă de lămâie, se condimentează, se pune peste legume, se acoperă și se lasă 15 minute la foc mediu. Se mănâncă cu cartofi fierți.

Cină: Se rad 3 mere și se amestecă cu 100 g biscuiți dați la mașină și o banană pisată. Se bea un pahar de suc de portocale.

Credit foto: 123rf.com