Explozie de vitamine!

  • Murele au un conţinut ridicat de caroten şi sunt cea mai importantă sursă de provitamina A.

  • Căpşunele sunt bogate în minerale şi în vitaminele A, B1, B2 şi C, stimulează funcţia digestivă, renală, întăresc sistemul imunitar şi ajută la dezvoltarea celulelor.

  • Coacăzele negre conţin potasiu, calciu, fosfor, au un conţinut ridicat de vitamina C şi sunt considerate „cele mai valoroase fructe de pădure” pentru corpul uman.

  • Afinele negre sunt bogate în minerale, fier şi alte vitamine, întăresc sistemul imunitar şi încetinesc în mod semnificativ procesul de îmbătrânire.

  • Afinele roşii conţin o cantitate ridicată de vitamina C, ajută la buna funcţionare a intestinelor şi a vezicii urinare.

  • Zmeura conţine minerale (calciu, fosfor, potasiu), provitamina A şi vitaminele B1, B2 şi C.

Ziua 1
Mic dejun: o ceaşcă de ceai verde, o felie de pâine de secară, o felie de brânză.
Gustare (ora 10): 200 g mure.
Prânz: 200 g penne cu roşii şi busuioc.
Gustare (ora 16): 100 g mure.
Cină: un iaurt degresat, 50 g mure, doi biscuiţi cu tărâţe.

Ziua 2
Mic dejun: o ceaşcă de ceai verde, o felie de pâine de secară, o felie de brânză.
Gustare (ora 10): 200 g zmeură.
Prânz: 100 g piept de pui, 100 g orez brun, salată verde.
Gustare: 100 g zmeură.

Cină: un iaurt degresat, 50 g zmeură, doi biscuiţi cu tărâţe.

Ziua 3
Mic dejun: un iaurt, 50 g fulgi de cereale, 50 g căpşune.

Gustare: 200 g căpşune.
Prânz: 150 g file de peşte, salată de cartofi cu puţin ulei de măsline.
Gustare: 100 g căpşune.
Cină: un iaurt degresat, 50 g căpşune, o linguriţă cu seminţe de in.

Ziua 4
Mic dejun: o ceaşcă de ceai verde, 1 iaurt (max. 1,5 % grăsime), 2 felii din orez expandat.
Gustare: 100 g coacăze.
Prânz: 200 g paste integrale cu brânză.
Gustare: 100 g coacăze.
Cină: un iaurt degresat, 50 g coacăze, o linguriţă cu seminţe de in.

Ziua 5
Mic dejun: o ceaşcă de ceai verde, o felie de pâine de secară, o felie de brânză.

Gustare: 100 g afine negre.
Prânz: 100 g piept de pui, 1 felie caşcaval light, salată verde.
Gustare: 100 g afine negre.
Cină: un iaurt degresat, 50 g afine negre, doi biscuiţi cu tărâţe.

Ziua 6
Mic dejun: o ceaşcă de ceai verde, un iaurt degresat, 50 g ovăz.
Gustare : 100 g zmeură.
Prânz: 150 g piept de pui, 100 g legume înăbuşite.

Gustare: 100 g zmeură.
Cină: un iaurt degresat, 50 g zmeură, doi biscuiţi cu tărâţe.

Ziua 7
Mic dejun: o ceaşcă de ceai verde, o felie de pâine de secară, 50 g brânză degresată.

Gustare : 100 g afine.

Prânz: 100 g file de peşte, 50 g cartofi fierţi, legume înăbuşite.
Gustare : 100 g afine.
Cină: două felii de caşcaval light.

Nu uita! Înainte de începerea acestei variante de dietă consultă medicul de familie pentru a te asigura că starea ta generală de sănătate este în parametri optimi.

Credit foto: Flickr.com