Dacă simţi că stare ta generală nu e la cotele optime și energia ta merită un imbold, îți propunem o dietă care te energizează prin conținutul de vitamine, minerale și proteine. În numai câteva zile vei putea fi într-o formă de invidiat!

Ziua 1

Mic dejun (7.00 – 8.00): două felii de şuncă de Praga, două felii pâine integrală prăjită, un ardei gras, o cafea / un ceai (fără zahăr sau cu îndulcitor).

Prânz (12.00 – 13.00): un bol cu supă de legume, 150 g pui la grătar, salată de varză.

Gustare (16.00 – 17.00): 250 ml suc natural de portocale.

Cină (19.00 – 20.00): 300 g salată de legume cu pui.

Ziua a 2-a

Mic dejun: 50g brânză degresată, un ou fiert, o roşie, o cafea / un ceai (fără zahăr sau cu îndulcitor).

Prânz: un bol cu supă de legume, 150 g carne de vită fiartă/grătar, salată de varză (cu mărar şi puţin ulei).

Gustare: 250 ml suc natural de grepfrut.

Cină: doi cartofi copţi cu rozmarin şi busuioc.

Ziua a 3-a

Mic dejun: două felii de şuncă de Praga, salată (măr şi morcovi), o cafea / un ceai (fără zahăr sau cu îndulcitor).

Prânz: un bol cu supă de legume, salată (măr, morcovi şi ţelină cu suc de lămâie), 200 g pui la grătar.

Gustare: 250 ml suc natural de morcovi cu mere.

Cină: 300 g salată de legume cu pui.

Ziua a 4-a

Mic dejun: două felii de şuncă de Praga, două felii pâine integrală prăjită, un ardei gras, o cafea / un ceai (fără zahăr sau cu îndulcitor).

Prânz: un bol cu supă de pui, 150 g vită fiartă/grătar, salată de varză cu mărar şi puţin ulei.

Gustare: 250 ml suc natural de portocale.

Cină: doi cartofi copţi cu rozmarin şi busuioc.

Ziua a 5-a

Mic dejun: o felie de brânză degresată, un ou fiert, o roşie, o cafea / un ceai (fără zahăr sau cu îndulcitor).

Prânz: un bol cu supă de pui, 150 g pui la grătar, salată (măr, morcovi şi ţelină cu suc de lămâie).

Gustare: suc natural de grepfrut.

Cină: 300 g salată de legume cu pui.

Ziua a 6-a

Mic dejun: două felii de şuncă de Praga, salată (măr şi morcovi), o cafea / un ceai (fără zahăr sau cu îndulcitor).

Prânz: un bol cu supă de pui, 150 g vită fiartă/grătar, salată de varză cu mărar şi puţin ulei.

Gustare: 250 ml suc natural de morcovi cu mere.

Cină: 300 g salată cu ton.

Ziua a 7-a

Mic dejun: două felii de şuncă de Praga, două felii pâine integrală prăjită, un ardei gras, o cafea / un ceai (fără zahăr sau cu îndulcitor).

Prânz: un bol cu supă de pui, 150 g pui la grătar, salată de crudităţi (măr, morcovi şi ţelină).

Gustare: 250 suc natural de portocale.

Cină: 300 g salată cu ton.

Ştiai că…

  • …morcovul conţine vitaminele A, B, C, săruri minerale şi fier, magneziu, calciu, potasiu, fosfor, sodiu, caroten? În plus, reglează tranzitul şi are puţine calorii (45 cal/100 g).
  • țelina are un conţinut bogat de vitamine: A, B, C, K, PP şi minerale? Este o legumă indicată pentru întărirea sistemului imunitar şi în anemii, elimină toxinele şi ajută digestia. Conţine 14 cal /100 g.
  • varza este foarte bogată în vitamina C? Consumul a 200 g varză acoperă necesarul zilnic de vitamine A şi E. Varza mai conţine gama de vitamine B (B1, B2, B3, B5, B6, B9, toate cele care constituie grupa anticanceroasă) şi doar 25 cal/100 g.

Credit foto: Flickr.com