Dieta cu paste te va ajuta să-ți controlezi foamea și, mai mult decât atât, include alimente care conțin aminoacizi pe care organismul îi tranformă în serotonină (hormonul care dă starea de bine).

E recomandat să faci mișcare, cât îți permite organismul, și să ai acceptul medicului înainte de a începe orice fel de dietă.

Tipuri de paste recomandate

  • Paste cu conținut mic de gluten – au mai multe proteine și mai puțini carbohidrați.
  • Paste integrale de grâu – conțin vitaminele A, B, D, E și K, minerale (magneziu, fosfor, fier, calciu) și mai multe fibre decât pastele obișnuite.
  • Paste integrale colorate (fusilli cu legume) – au pe lângă proprietățile pastelor integrale de grâu, și nutrienți din pătrunjel, spanac, morcovi, roșii, etc..

Ziua 1

Mic dejun: Un iaurt (125 ml), 3 lingurițe cu cereale integrale, 1/4 pomelo, o infuzie de ceai verde.

Prânz: 60 g de paste integrale cu ciuperci și alte legume (ardei roșu, dovlecel, praz și roșii) preparate cu puțin ulei de măsline.
Cină: Supă de legume cu 3 linguri de fidea; un fruct (măr, kiwi etc.).

Ziua a 2-a

Mic dejun: 50 g brânză proaspătă, o felie de pâine de secară, 1/4 pomelo, o infuzie de ceai verde.

Prânz: 60 g paste cu sos preparat din verdețuri proaspete (busuioc, pătrunjel, usturoi verde) și ulei de măsline; un bol cu salată verde și lămâie.

Cină: Supă de legume cu 3 linguri de fulgi de grâu; un fruct.

Ziua a 3-a

Mic dejun: 3 lingurițe cu cereale integrale, o cană de lapte degresat, 1/4 pomelo, o infuzie de ceai verde.

Prânz: Salată de andive cu brânză, două nuci, 30 g paste integrale colorate (fusilli) cu usturoi și pătrunjel.
Cină: 200 g salată cu 100 g brânză proaspătă; un fruct.

Ziua a 4-a

Mic dejun: Un iaurt (125 ml), 3 lingurițe cu cereale integrale, 1/4 pomelo, o infuzie de ceai.

Prânz: 60 g paste integrale cu legume (ardei roșu, dovlecel, praz și roșii) preparate cu puțin ulei de măsline.
Cină: Paste integrale cu anghinare fierte și preparate; legume proaspete la cuptor.

Ziua a 5-a

Mic dejun: Un iaurt (125 ml), 3 lingurițe cu cereale integrale, o infuzie de ceai.

Prânz: 50 g spaghete integrale cu 100 g creveți (decorticaţi) preparați cu sos de roșii proaspăt, o linguriță de ulei de măsline, usturoi și pătrunjel.
Cină: 50 g brânză proaspătă cu salată de roșii și busuioc proaspăt; un măr.

Ziua a 6-a

Mic dejun: Un iaurt (125 ml), 3 lingurițe cu cereale integrale, o infuzie de chimen.
Prânz: Salată de andive cu brânză, două nuci, 50 g paste integrale colorate (fusilli) cu usturoi și pătrunjel, o infuzie de anason.
Cină: 50 g paste preparate cu puțin ulei de măsline, condimentate cu usturoi și pătrunjel; legume proaspete la cuptor.

Ziua a 7 – a

Mic dejun: Un iaurt (125 ml), 3 lingurițe cu cereale integrale, o infuzie de ceai verde.
Prânz: Salată verde cu o linguriță de ulei de măsline la care se poate adăuga puțin oțet balsamic sau zeamă de lămâie; 100 g creveți, scoici sau midii (ori amestecate).
Cină: Paste integrale cu 40 g brânză proaspătă, o jumătate de iaurt și pătrunjel tăiat mărunt.

Credit foto: Flickr.com