CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

Ce conține un fruct de avocado

Fructele de avocado sunt o sursă de fibre alimentare. Ajută la menținerea nivelului de colesterol în limite bune. Avocado conține aproape 20 de vitamine și minerale. De aceea, este o alegere sănătoasă în meniu. În plus, grăsimile nesaturate din avocado pot acționa ca un stimulent nutritiv, contribuind la creșterea absorbției vitaminelor solubile în grăsimi A, D, K și E. Iar asta pentru doar 80 de calorii.

Spre deosebire de multe fructe și chiar legume care conțin zahăr, această bijuterie verde nu are aproape deloc. În plus, avocado sunt delicioase și pot fi folosite în numeroase rețete avocado. Puteți și să le amestecați în piureuri sau să într-un smoothie verde.

Beneficiile pentru sănătate ale uleiului de avocado – alternativă sănătoasă

Uleiul de avocado devine din ce în ce mai popular ca o alternativă la uleiul de măsline și alte uleiuri de gătit. Iată ce trebuie să știi despre beneficiile pentru sănătate ale uleiului de avocado.

Cum se face uleiul de avocado?

Pentru a știi de ce sunt atât de numeroase beneficiile pentru sănătate ale uleiului de avocado, trebuie să știi cum se prepară.

Avocado este cunoscut de mult timp pentru conținutul său ridicat în grăsimi. Conține atât de multă grăsime, încât porecla sa este „unt vegetal”. Un fruct de avocado poate conține până la 30% ulei.

Deci, cum se extrage acest ulei din fruct? Extracția prin presare la rece se face printr-un proces mecanic – în același mod în care se extrage uleiul de măsline. După îndepărtarea semințelor de avocado și a cojii, pulpa de avocado este măcinată într-o pastă. Apoi, se amestecă încet până la o oră, la 45 până la 50 de grade C. Uleiul de avocado trece prin câteva etape de separare, după care procesul este complet.

Citește și: Uleiul de arahide. 7 beneficii surprinzătoare pentru organism

Beneficiile pentru sănătate ale uleiului de avocado. Ce conține

O lingură de ulei de avocado conține 124 de calorii, 10 grame de grăsimi mononesaturate, 2 grame de grăsimi polinesaturate și 2 grame de grăsimi saturate. Un plus: uleiul de avocado presat la rece are aroma fructelor proaspete. Acest lucru se datorează faptului că este nerafinat.

Soiuri de ulei de avocado

Poți găsi multe varietăți de ulei de avocado la magazin. Uleiul extra-virgin de avocado este produs din fructe de înaltă calitate, extras prin metode mecanice cu o temperatură sub 50 grade C și fără solvenți chimici. Uleiul de avocado virgin are aproape aceleași calități, dar este fabricat dintr-un fruct de calitate inferioară.

Apoi, există ulei pur de avocado, care este decolorat și dezodorizat și infuzat cu aromă naturală de fructe sau ierburi. În cele din urmă, poți găsi ulei mixt de avocado – de obicei combinat cu măsline, de nuci macadamia și alte tipuri de ulei.

De asemenea, conține o cantitate mare de vitamina E și antioxidanți. Conține o cantitate mare de acid oleic, o grăsime mononesaturată despre care se știe că are beneficii antiinflamatorii. Grăsimile monosaturate precum cele găsite în uleiul de avocado pot ajuta la reducerea colesterolului LDL„ rău ”și la creșterea colesterolului ”bun” HDL. Avantajele nu se opresc aici. Uleiul de avocado poate fi util pentru persoanele cu diabet zaharat de tip 2. Uleiul de avocado poate fi benefic pentru controlul glicemiei.

Citește și: 5 beneficii ale uleiului de măsline pentru păr

Cum se utilizează uleiul de avocado?

Una dintre avantajele uleiului de avocado este aroma sa neutră. Dacă ești în căutarea unui ulei cu aproape aceleași beneficii pentru sănătate ca ale uleiului de măsline, dar fără aroma puternică a acestuia, uleiul de avocado poate fi o alegere excelentă.

Pentru a profita la maxim de beneficiile pentru sănătate ale uleiului de avocado, adaugă-l în salate, dar poate fi folosit și la gătit sau la prepararea prăjiturilor.

Sursa foto: 123rf.com