CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

Când pierderea în greutate este dificilă, poți apela la suplimente naturale care să te ajute să slăbești sănătos. Utilizarea plantelor medicinale poate fi și ea o idee bună. Există numeroase produse de slăbit accesibile pe piață care pretind că te ajută să scapi de excesul de kilograme rapid.

În multitudinea de oferte, trebuie să știi să recunoști suplimentele alimentare autentice și care te ajută cu adevărat. În plus, nu vei avea rezultate notabile doar luând suplimente alimentare sau consumând anumite fructe și legume, ci schimbându-ți stilul de viață. Este nevoie să adopți o dietă cu mai puține calorii și să ai zilnic activitate fizică timp de o jumătate de oră sau mai mult.

Slăbești sănătos cu ceai roșu

Ceaiul roșu este bine-cunoscut în medicina tradițională chineză. Detoxifică și curăță organismul. Întărește sistemul imunitar. Facilitează digestia alimentelor grase. Stimulează secreția glandelor digestive și reduce nivelul de colesterol din sânge. Dacă îl utilizezi în timp ce adopți o dietă săracă în grăsimi, vei avea mai multe șanse de succes.

Slăbești sănătos cu acid clorogenic

Insulina este un hormon esențial pentru controlul energiei. Regimul alimentar pe care cei mai mulți o adoptăm în ziua de azi induce rezistența la insulină. Astfel, determină corpul să depoziteze grăsimi suplimentare. Multe medicamente care sunt utilizate pentru diabet, anti-depresie, stări anti-psihotice pot, de asemenea, să determine creșterea în greutate suplimentară.

Acidul clorogenic are efectul de a reduce nivelul glucozei. Poate ajuta la stimularea metabolismului. Se găsește în mod natural în coaja fructelor, a semințelor și a anumitor rădăcini de plante. Este disponibil și sub formă de suplimente alimentare. Trebuie consumat cu atenție.  Efectele sale adverse, mai ales în caz de supradoză sunt greață, diaree, stări de neliniște sau insomnii.

Boabele de cafea verde ajută la normalizarea glicemiei

Boabele de cafea verde sunt excelente în curele de slăbire. Ele ajută la normalizarea glicemiei și a insulinei din organism. Totodată, susțin sănătatea inimii și stimulează metabolismul. Pofta de dulce sau grăsimi se diminuează. În plus, îmbunătățește nivelul de energie. Totuși, supradozajul de cafea verde poate provoca stări de neliniște, insomnie, tulburări digestive, precum și greață sau vărsături. Splimentele alimentare cu cafea verde nu sunt destinate copiilor cu vârsta sub 18 ani. Femeile care alăptează sau însărcinate nu ar trebui să le utilizeze.

Folosește și îndulcitori naturali mai sănătoși decât zahărul. Te ajută și să slăbești!

Fructe și legume sărace în calorii

Slăbești sănătos consumând fructe și legume sărace în calorii. Află ce vegetale îți recomandă acad. dr. farmacist Ovidiu Bojor să consumi cu precădere atunci când îți dorești să pierzi kilograme sau să-ți menții greutatea:

Dr. farmacist Ovidiu Bojor”Fructele necoapte de mango sunt bogate în acizi organici şi vitamina C. Sunt recomandate ca diuretice și laxative, în cure de slăbire. Rădăcinile de țelină au și ele proprietăţi diuretice. Prin eliminarea excesului de apă din ţesuturi sunt un bun adjuvant în tratarea obezității. Având proprietăţi hipoglicemiante, sunt indicate și în diabet. În aceste scopuri, țelina se va consuma în special sub formă de suc, câte 100 ml dimineaţa înainte de masă. Tomatele au o valoare nutritivă redusă. Conţinutul ridicat în vitamine le face să fie indicate și în hipovitaminoze. Se consumă mai ales sub formă de suc proaspăt, fără zahar adăugat. Sparanghelul are o valoare energetică de numai 14 kcal, fapt care îl face recomandabil în diete pentru pierderea în greutate. Datorită conţinutului scăzut în hidraţi de carbon, poate fi consumat în cantităţi nerestrictive în diabet. Gătește-l simplu, fiert la aburi, fără să adaugi sosuri grase.”

Sursa foto: 123rf.com