CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

Primii ani sunt critici pentru dezvoltarea creierului, iar ceea ce mănâncă micuțul îi afectează puterea de concentrare și abilitățile cognitive. Include în meniul copilului aceste alimente care stimulează inteligența.

Alimente care stimulează inteligența la copii: ouăle

Proteinele și nutrienții din ouă îi ajută pe copii să se concentreze. Poți să le prepari fierte și să le servești cu o felie de pâine din făină integrală pentru un mic dejun complet sau gustarea de după-amiază. Combinația de proteine-carbohidrați le oferă energie până la următoarea masă.

Citește și: Rozmarinul și beneficiile sale – 25 de motive să îl consumi mai des

Iaurtul gras

Grăsimea este importantă pentru sănătatea creierului. Iaurtul grecesc gras (care are mai multe proteine ​​decât alte iaurturi) poate ajuta la menținerea celulelor creierului în formă bună. Poate fi servit cu cereale integrale, care aduc un aport de fibre și cu afine, pentru o doză de substanțe nutritive numite polifenoli. În plus, conține probiotice, utile în menținerea florei intestinale, dar și a unei stări de spirit pozitive.

Legumele verzi

Consumul constant de spanac și varză încă din copilărie este legat de o incidență mai mică de a dezvolta demență senilă mai târziu în viață. Varza Kale este un super aliment, plin de antioxidanți și alte substanțe care ajută la creșterea noilor celule ale creierului. Pentru unii copii, legumele verzi sunt foarte greu de integrat în meniu. Dacă micuțul tău refuză să le mănânce, adaugă-le în smoothie-uri, omletă sau lasagna.

Alimente care stimulează inteligența la copii: Peștele

Peștele este o sursă bună de vitamina D și omega-3, care ajută la buna dezvoltare a creierului. Somonul, tonul și sardinele sunt toate bogate în omega-3. Totodată, faimosul ulei de pește este, într-adevăr, foarte util pentru copiii în creștere. În prezent, există variante mai ușor de tolerat sau drajeuri delicioase cu extract din ficat de cod.

Citește și: Uleiul de ficat de cod previne îmbolnăvirea de Covid-19?

Nuci și semințe

Nucile și semințele conțin proteine, acizi grași esențiali, vitamine și minerale. De aceea, pot stimula starea de spirit și pot ajuta sistemul nervos să se dezvolte optim. Pe lângă consumul de nuci și alune crude, le poți da unt de arahide pe pâine.

Semințele de floarea-soarelui sunt bogate în acid folic, vitamina E și seleniu. Dacă nu îl poți determina să mănânce semințele, dă-i pâine, covrigi sau biscuiți care să le conțină. Poți prepara din nuci măcinate combinate cu ulei de măsline și frunze de spanac, busuioc sau pătrunjel un sos sănătos și gustos pe care îl poți servi cu paste integrale.

Merele și prunele

Copiii poftesc adesea la dulciuri, mai ales atunci când se simt obosiți. Totuși, nu bomboanele și prăjiturile, ci fructele sunt alimente care stimulează inteligența la copii. Merele și prunele sunt dulci și le pot da, totodată, energie. Conțin quercetină, un antioxidant care stimulează dezvoltarea abilităților mentale. Coaja fructelor conține cele mai multe substanțe nutritive. De aceea, ar fi bine să procuri produse organice, pe care să le consume, ca atare.

Sursa foto: 123rf.com