La micul dejun: 250 g fructe proaspete (grepfrut, fructe de pădure, mere, mango). Bogate în enzime, vitamine și minerale, acestea activează procesul de detoxifiere a organismului.
La prânz sau seara: poți mânca 200 g cartofi fierți în coajă cu o linguriță de unt și verdeață proaspătă.
Înainte de culcare: e bine să mănânci un iaurt natural degresat, care conține proteine ce își vor face efectul peste noapte.

Supă în stil italian

Ingrediente: o ceapă, o rădăcină de pătrunjel, un ardei gras roșu și unul galben, 2-3 țeline, 1 kg de roșii, 2 linguri ulei de măsline, oregano, frunze de pătrunjel.
Mod de preparare: Curăță legumele și taie-le mărunt. Îndepărtează semințele de la ardei și de la roșii. Călește legumele într-o oală, în uleiul încins. Adaugă 2 litri de apă și lasă să fiarbă 10-15 minute. Cu puțin înainte de a fi gata, adaugă frunzele de pătrunjel și condimentează după gust. Deasupra poți presăra 30 g parmezan.

Supă iute, aromată

Ingrediente: o ceapă, un morcov mare, un dovlecel, 120 g cartofi, 4 căței de usturoi, 2 roșii, jumătate de legătură de busuioc, 200 g fasole albă (din conservă), o lingură de ulei de măsline, 2 foi de dafin, piper.
Mod de preparare: Legumele se curăță și se taie mărunt. Cu excepția busuiocului, a foilor de dafin și a boabelor de fasole, toate ingredientele se călesc în uleiul încins și se amestecă continuu. Se adaugă foile de dafin și 2 l de apă. Se fierbe acoperit 10 minute, apoi se adaugăă și busuiocul și fasolea. Se mai lasă 5 minute la foc mic și se condimentează.

Supă toscană

Ingrediente: o ceapă, un ardei iute roșu, doi căței de usturoi, 300 g varză, un praz, 2 țeline, 2 linguri de ulei de măsline, rozmarin, cimbru, pătrunjel, 200 g fasole albă boabe (din conservă).
Mod de preparare: Legumele se spală, se curăță și se taie mărunt, inclusiv varza. Se călesc toate în uleiul încins. Se adaugă rozmarinul și cimbrul, apoi 2 litri de apă fierbinte. Se fierbe acoperit 10 minute. Se adaugă fasolea albă boabe și pătrunjelul. Se mai fierbe 5 minute, apoi se condimentează.

Extra trucuri:

  • dimineața, pe stomacul gol, bea un pahar mare de apă minerală, care va stimula activitatea rinichilor și a intestinului.
  • tot dimineața, ia o lingură de ulei de măsline extravirgin presat la rece, cu un strop de suc de lămâie. Acesta ajută la detoxifierea ficatului și alungă starea de apatie de la începutul zilei.
  • mănâncă în prima parte a zilei pătrunjel, fie frunze, fie rădăcină.

Cu cât mai iute, cu atât mai bine

Cercetătorii au demonstrat că, fără efort, poți crște arderea grăsimilor cu 10%. Efectul cel mai puternic îl au ardeii iuți, atât verzi cât și roșii. Benefice sunt și boia iute, ghimbirul proaspăt și boabele de muștar.

Nu exagera cu consumul de lichide!

Deoarece supele îți asigură o parte din necesarul de lichide, nu este indicat să exagerezi cu consumul altor băuturi. Cât ții dieta, renunță la cafea și la ceai negru și bea doar apă minerală plată și ceaiuri din plante. În cazul în care, pe lângă supe, consumi 2,5-3 l de lichde, scade nivelul de sodiu din sânge, iar asta duce la un dezechilibru al substanțelor minerale în organism.

 

Credit foto: 123rf