Păcălește pofta de dulce cu fructe!

La sfârșitul mesei, de cele mai multe ori, simțim că nu mai putem mânca nimic. Însă, pofta noastră pentru ceva dulce nu se lasă! Așadar, pentru a termina masa într-un mod plăcut, este mai bine să optezi pentru un desert pe bază de fructe, cereale sau lapte, eventual unul vegetal. Sau un desert ușor care să le cuprindă pe toate acestea, precum reteta de tort diplomat cu fructe. Este unul dintre acele deserturi lejere, răcoritoare, care îți vor potoli fără îndoială pofta de dulce și poate fi pregătit și într-o variantă mai light. De asemenea, te vei putea bucura de beneficiile fructelor proaspete din compoziția lui. Sau înviorează-te cu o salată de citrice cu mentă, brânză albă cu banane și cocos, o frigăruie de fructe cu sirop de arțar, un compot de portocale și mere cu anason stelat și cardamom, panna cotta cu fructul pasiunii sau, și mai simplu, un smoothie cu ​​mango și curmale.

Distrează-te gătind deserturi sănătoase!

Adori gogoșile, brioșele, produsele de patiserie, plăcintele și alte prăjituri care, deși delicioase, de cele mai multe ori nu sunt tocmai prietenoase cu organismul și cântarul tău. Și mai arată și bine! După cum știm cu toții, un preparat care arată bine ne deschide mereu apetitul. Din fericire pentru ele, dar din nefericire pentru noi, deserturile sunt mereu aspectuoase (cu mici excepții). Așadar, soluția este să iei situația în mâini și să-ți pregătești singură dulciurile. Acest lucru îți va permite să controlezi, de exemplu, cantitățile de zahăr sau unt dintr-o rețetă sau să alegi alternative mai bune la zahărul alb, precum cel de cocos. De asemenea, poți înlocui anumite ingrediente pentru a crea un desert mai light. De exemplu, în loc de unt poți folosi dovlecel ras sau poți înlocui ouăle cu aquafaba.

Distrează-te dând o față nouă, mai sănătoasă, clasicelor prăjituri ale bunicii sau ale mamei. Da, deserturile sănătoase sunt și delicioase. Suficient cât să abandonezi definitiv (sau aproape) gogoșile, plăcintele și alte produse de patiserie care nu sunt chiar grozave pentru sănătatea ta. Vrei un desert mai crocant? Încearcă o prăjitură rapidă cu musli, un crumble ușor de zmeură și fulgi de ovăz sau o prăjitură cu iaurt și mere. Pentru ceva reconfortant și lejer, savurează o prăjitură vegană cu lămâie sau vișine. Majoritatea prăjiturilor pot fi recreate în varianta vegetariană sau vegană și sunt la fel de delicioase. Iar dacă ciocolata este pasiunea vieții tale, prepară un mousse de ciocolată neagră sau o negresă de post cu făină integrală.

Alege deserturile în funcție de mesele luate!

După o masă copioasă, de exemplu, evită să consumi o prăjitură bogată în calorii. Optează pentru o salată de fructe sau un iaurt grecesc cu miere și nuci. Dacă, dimpotrivă, tocmai ai mâncat o salată, fără alimente bogate în amidon, poți alege un desert mai bogat, precum budinca de orez sau o prăjitură cu griș. Evită combinarea surselor de amidon (paste, pâine, budincă de orez), mai ales dacă ești atentă la greutatea ta. Și nu uita, plăcerea mai presus de toate! Dacă ai o poftă nebună după un desert mai nesănătos sau foarte dulce, atunci asta este! Chiar dacă nu sunt extrem de interesante din punct de vedere nutrițional, astfel de deserturi participă la plăcerea mâncatului, așadar, joacă un rol important în alimentație. Dar cu condiția să le consumi ocazional (nu la fiecare masă) și în cantități rezonabile. O bucățică pentru a-ți satisface poftele.

În concluzie, nu renunța la deserturi, dar alege variante mai sănătoase. Îndrăznește să fii creativă și pregătește-ți singură dulciurile preferate, în varianta mai light. Iar din când în când, fii decadentă și răsfață-te cu un dulce interzis!

Sursa foto: Shutterstock