Apa de ploaie este miraculoasă pentru plante și animale, iar bunicile noastre o foloseau adesea pentru bolile de piele și pentru durerile de oase. Este o apă cu o încărcătură energetică pozitivă, care a suscitat multă vreme interesul cercetătorilor.

Pornind de la proprietățile ei benefice, câțiva ingineri români au studiat încă din anii 1940 apa de ploaie și au ajuns la rezultate uimitoare. Sub acțiunea electrolizei, ei au obținut apa vie, adică apa alcalină, benefică în tratarea multor afecțiuni grave, și apa acidă sau apa moartă, cum era numită în basme. Cea din urmă, chiar dacă are un nume sumbru, are beneficii certe, care nu pot fi ignorate.

Apa alcalină un balsam pentru sănătate

Apa vie sau apa alcalină are efect stimulator asupra țesuturilor și celulelor, cu acțiune benefică atât asupra organismului uman, cât și asupra plantelor. Ea ajută celulele să se înmulțească și repară țesăturile bolnave, ceea ce reprezintă un mare avantaj în cazul bolilor grave precum cancerul, bolile inimii sau afecțiunile ficatului.

Și în medicina tradițională japoneză, apa alcalină era recomandată pentru artrite, afecțiuni ale sistemului circulator, dureri de cap, gastrită, constipații sau afecțiuni ale rinichilor și vezicii urinare.

De ce se folosește electroliza

Prin electroliză, apa alcalină se obține la polul negativ, adică la catod. Cu ajutorul unei pânze impermeabile, ea poate fi separată de apa moartă sau apa acidă care se obține la polul pozitiv. Există câteva soluții mai simple să obții apa alcalină în gospodărie, adăugând bicarbonat de sodiu sau suc proaspăt de lămâie, dar apa respectivă nu va avea aceleași proprietăți medicinale precum apa alcalină obținută prin electroliză.

Cum să folosești apa moartă sau acidă

Spre deosebire de apa alcalină, apa acidă nu se bea, dar ea este recomandată pentru diverse boli de piele precum ciupercile, psoriazisul sau pitiriazisul. Apa moartă are un rol extraordinar de a omorî bacteriile, microbii și ciupercile care pot infecta rănile și este recomandată pentru arsuri, degerături și tăieturi.

Apa moartă are rol sanitar, curăță ceea ce trebuie îndepărtat, pentru a spori acțiunea de vindecare, dacă folosești imediat după aceea apa vie sau alcalină. Este un fenomen pe care știința abia în zilele noastre l-a descifrat, dar este un mister cum de apare menționat în basmele noastre cele mai îndrăgite precum Făt Frumos și Ileana Cosânzeana sau Harap Alb.

sursa foto: 123rf.com