Pune deoparte un buget consistent

Înainte de toată, vei avea nevoie de câteva lucruri de bază, pentru care trebuie să pui bani deoparte din timp. Noul membru al familiei are nevoie de un culcuș confortabil, de vase pentru hrană și apă, de o perie pentru blăniță, lesă și zgardă, precum și de jucării, în funcție de vârsta lui. Vizitele la veterinar, vaccinurile și deparazitările costă și acestea suficient de mult și trebuie făcute periodic. Cu timpul, apar noi necesități sau probleme medicale neprevăzute, care vor spori cheltuielile. În ceea ce privește hrana, cere cât mai multe informații de la medicul veterinar, pentru a-i oferi toate elementele nutritive esențiale.

Vrei să adopți un câine – Pregătește-ți casa!

Camuflează cablurile, ascunde obiectele mici pe care le poate înghiți cățelul, mută gunoiul într-un loc inaccesibil pentru el și pune substanțele toxice pe rafturi la înălțime. Câinii cercetează totul și se joacă cu orice, pot ajunge la detergentul din baie sau pot răsturna găleata de gunoi în mijlocul casei. Medicamentele, plantele otrăvitoare de cameră, obiectele ascuțite precum cuțitele, acele sau foarfeca sunt periculoase pentru el.

3265753218_da051f3e62_b

Un culcuș confortabil (Photo credit: jsmjr / Foter / CC BY-SA)

Vrei să adopți un câine – Schimbă-ți programul!

Asigură-te că ai suficient timp liber și energie pentru a te ocupa de câine. Dacă ești plecat de acasă peste opt ore pe zi și câinele tău stă singur, vei avea o mulțime de surprize neplăcute. Trebuie să îți schimbi programul să îl scoți la plimbare dimineața și seara. Fă-ți timp să te joci cu el și să îl înveți tot felul de reguli. Dresajul este continuu, nu există pauze, dacă vrei să asculte de tine și să vă înțelegeți cu adevărat. Câinele are nevoie de reguli și de antrenament zilnic. Nu este neapărat nevoie de trucuri, dar cățelul tău are nevoie să învețe și să înțeleagă anumite activități și comenzi. Solicită ajutorul unui dresor profesionist, pentru a fi mai ușor.

Vrei să adopți un câine – Soluții pentru situații neprevăzute

Gândește-te ce vei face cu micul patruped când pleci în vacanță sau când mergi la o petrecere noaptea târziu. Găsește o pensiune canină aproape de casă unde îl poți lăsa în siguranță cât timp ești plecat sau o bunică înțelegătoare, care să îl găzduiască o vreme și să continue activitățile cu care era deja obișnuit.

Sursa foto: numberstumper / Foter / CC BY-SA” target=”_blank”>Foter.com