Medicamentele, insecticidele, detergenții, șamponul sau cremele de mâini reprezintă adevărate pericole pentru pisica ta. Ai grijă să le depozitezi în sertare și în dulapuri pe care nu le poate deschide, pentru că este deosebit de curioasă când te vede pe tine că le folosești. Ai grijă ca pisica ta să nu ajungă nici la plantele de apartament toxice pentru ea precum azaleea, rododendronul, ficusul, crinii sau kalanchoe. Dacă știi că îi place să ronțăie frunzele verzi, păstrează plantele de apartament într-o cameră în care pisica nu poate intra decât în prezența ta.

Obiectele mici, ușor de înghițit

Monedele din metal, jucăriile din plastic foarte mici, care pot fi ronțăite și înghițite, bucăți de cablu, pioneze, agrafe de hârtie și multe alte obiecte de mici dimensiuni pot fi atractive pentru pisica ta. Dacă înghite ceva, va avea dureri de stomac, va fi apatică și va refuza să mai mănânce. Mergi imediat cu ea la un consult pentru a descoperi cauza în timp util.

Ața dentară, sârmele, firele, elasticul pentru bani

Pisicilor le place foarte mult să tragă și să ronțăie sârme, fire de tot felul sau ață dentară. Sunt obișnuite cu firele elastice de la jucăriile lor cu mingiuțe. Dar, dacă le înghit, există pericolul să sufere leziuni digestive serioase și să fie nevoie de intervenție chirurgicală pentru a le înlătura.

Storurile de la geamuri

Pisicile adoră să stea la geam și sunt tentate să se joace cu firele de la storuri sau să se strecoare printre lamelele de aluminiu ale jaluzelelor. În joaca lor, riscă să rămână spânzurate, de aceea este bine să ridici jaluzelele cât mai sus când pleci de acasă și să scurtezi firele astfel încât să nu mai reprezinte un pericol pentru pisica ta.

sursa foto: 123rf.com