Înainte de toate este bine să cureți bine cortul de praf și nisip sau pietricele folosind un simplu aspirator. Întinde cortul în casă, pe o folie curată, sau în curte și aspiră bine zonele care sunt murdare, toate marginile care vin în contact cu pământul și de-a lungul pereților. Dacă trebuie spălat, nu folosi niciodată detergent, săpun lichid sau alte soluții de curățare parfumate, pentru că acestea pot atrage insectele sau șoarecii, data viitoare când ieși cu el în natură.

Folosește un burete să cureți noroiul

Mizeria uscată se curăță cel mai bine cu un burete cu o suprafață aspră. Ai grijă să nu folosești bureți abrazivi, ca să nu strici materialul. Pentru petele mai dificile, cel mai bine este să cumperi o soluție specială pentru corturi, fără miros și care nu afectează țesătura protectoare. Mai poți folosi și un săpun fără parfum, pe bază de ulei.

Rășina de copaci se curăță cu margarină

Pentru a scăpa de rășina care cade de pe copaci, freacă bine petele cu un burete fin și margarină. Apoi, curăță margarina cu o lavetă umedă și săpun natural, fără parfum, și tamponează cu șervețele de hârtie.

Lasă cortul să se usuce bine

Este foarte important ca toate părțile cortului să fie bine uscate, înainte de a-l depozita în cămară. De-a lungul iernii, este posibil ca petele de umezeală să mucegăiască și cortul tău va căpăta un iz neplăcut, care te va face să îl arunci la gunoi. Este bine să tratezi pânza, după ce s-a uscat bine, cu o soluție de impermeabilizare, special concepută pentru corturi și pe care o găsești în magazinele de profil.

sursa foto: 123rf.com