Găsește locurile urât mirositoare

Dacă în casa ta sau într-o anumită cameră persistă un miros urât de urină sau vomă de la animalele de companie, este posibil ca acestea să provină din locuri ascunse. Verifică prin colțurile camerei și pe sub pat, pe sub dulapuri sau chiar pe etajerele joase, unde pisica s-ar fi putut strecura să își marcheze teritoriul. Dacă petele sunt vechi și nu se observă ușor, poți folosi o lampă fluorescentă care scoate în evidență petele de urină. O găsești la magazinele dedicate animalelor și are un preț mediu cuprins între 25 și 30 de lei.

Cum scapi de mirosurile animalelor – Curăță frecvent așternuturile lor preferate

4343140_m

Folosește o rolă cu bandă adezivă să cureți firele de blană care se adună în special în locurile lor preferate. De asemenea, este recomandat și un aspirator cu funcția de spălare. Apoi înmoaie pătura sau salteluța preferată a animalului tău în apă caldă cu oțet și las-o câteva ore, să dispară mirosul. Spal-o apoi în mod obișnuit cu un detergent delicat, fără parfum, pentru că este posibil ca pisica sau câinele tău să refuze să se mai așeze pe ea, dacă este parfumată. La spălare, este bine să adaugi și o lingură de sare, eficientă pentru neutralizarea mirosurilor.

Cum scapi de mirosurile animalelor – Soluții împotriva petelor vechi de urină

Prepară o soluție concentrată de apă caldă și oțet, folosește mănuși de menaj, și freacă bine petele, dacă sunt pe așternuturi, pe covoare sau pe dușumea. Poți cumpăra și un detergent enzimatic, una dintre cele mai noi și mai bune soluții de dezinfectare a suprafețelor infestate de urină, sânge sau vomă. Dacă mirosurile neplăcute au intrat în fotolii sau în tapițeria canapelei, împrăștie un strat generos de bicarbonat de sodiu și lasă-l cât mai multe ore să acționeze. Aspiră mobilierul a doua zi și curăță la final urmele albe cu o lavetă umedă. Ar fi bine să pulverizezi pe canapele și fotolii un spray făcut din uleiuri esențiale de levănțică sau trandafiri, diluate cu apă. Parfumul lor nu este pe placul animalelor tale și se vor așeza mai rar în aceste locuri.

Mirosurile neplăcute din litieră și bolurile pentru hrană

Este indicat să folosești boluri din inox sau din sticlă pentru hrana animalelor tale, pentru că mirosul specific și greu de proteine nu se impregnează în aceste vase. Spală-le des cu praf de bicarbonat și vei scăpa de mirosuri. Litiera din plastic trebuie și ea curățată des și umplută cu nisip special, care absoarbe izul de urină.

www.123rf.com