Materialele elastice din care sunt făcute costumele de baie se lasă, se lărgesc și se decolorează de la soare sau de la clorul din piscină. Sunt materiale fine și delicate, pe care trebuie să le curățăm cu atenție, pentru a le păstra impecabile câțiva ani la rând. Regula de bază este să clătești costumul de baie cu apă rece în fiecare seară, după ce ai făcut o baie în mare sau la piscină. Dar iată și alte trucuri care te vor ajuta.

Oțetul previne decolorarea

Este indicat să adaugi câteva linguri de oțet alb în apa rece în care clătești costumul de baie, înainte de a-l spăla cu detergent. Oțetul păstrează culorile vii și previne distrugerea fibrelor elastice.

Șamponul, mult mai indicat pentru costumul de baie

În loc de detergent de rufe, mai bine spală costumul cu un șampon delicat, care nu decolorează și nici nu atacă elasticul. Citește și instucțiunile de pe etichetă, ca să știi cât de caldă trebuie să fie apa. În general, nu este bine să îl speli în apă fierbinte.

Mai bine îl speli de mână

Costumul de baie se păstrează mult mai bine dacă îl speli de mână, în loc să stea ore întregi în apă fierbinte și detergent, în mașina de spălat.

Nu îl lăsa să se usuce în soare

După ce îl speli și îl storci de mână, pune-l într-un prosop moale și împărutește-l bine, să absoarbă excesul de umezeală. Apoi lasă-l la uscat în aer liber, dar la umbră. Soarele decolorează culorile și accesoriile costumului de baie și, în plus, înmoaie elasticul din material, astfel că la vara viitoare costumul tău va fi mai larg și nu vei mai fi încântată de el.

sursa foto: 123rf.com