Cum faci curat – Sare contra purici

Câinele tău s-a întors de la plimbare cu purici? Dacă nu vrei să foloseşti substanţe chimice să scapi de ei, sarea este o soluţie mult mai convenabilă. Împrăştie din plin sare pe covoare, printre cearşafuri şi rufe şi în orice colţ al casei în care crezi că au ajuns puricii. Adaugă şi borax, să fii sigură de rezultat. Lasă sarea să acţioneze câteva ore şi apoi aspiră foarte bine toată casa. Foloseşte saci de aspirator de unică folosinţă şi, după umplere, sigilează-i foarte bine şi arde-i.

Cum faci curat – Cum speli acvariul

Tot sarea, dar fără iod, este cea mai bună soluţie să cureţi acvariul. Mută peştişorii în alt recipient cu apă, goleşte acvariul şi freacă bine cu sare depunerile de pe pereţi. Astfel, vei reda nu numai strălucirea sticlei, dar vei omorî şi bacteriile dăunătoare care se înmulţesc în acvariu. Nu uita, însă, să foloseşti sarea grunjoasă!

Cum faci curat – Alungă mirosurile grele cu oțet

Pune oţet în litiera pisicii, lasă-l un sfert de oră să acţioneze şi clăteşte bine cu apă caldă. După ce s-a uscat litiera, adaugă nisip curat. În acelaşi fel, oţetul este bun să cureţi şi cuştile pentru iepuri. Pe de altă parte, mirosul de oţet ţine departe pisicile de canapelele sau covoare. Stropeşte cu oţet de mere obiectele pe care îi place să îşi ascută ghearele şi o vei descuraja.

Ajutor pentru câini

Oţetul, îndeosebi cel de mere, face blana câinelui mai lucioasă şi mai fină, după ce îl speli cu şampon. Pune câteva linguriţe de oţet în apa de baie şi clăteşte-i blana. Este cu atât mai indicat, cu cât cîinele tău are o infecţie de piele.

Curăţă colivia

Ar fi bine să nu îi cumperi papagalului colivie din sârmă zincată, deoarece se poate intoxica uşor cu acest metal. Dacă, totuşi, ai o asemenea colivie, şterge-o periodic cu un tampon de vată îmbibat în oţet.

Praful de copt, bun pentru răni  

La fel ca sarea sau oţetul, banalul praf de copt îţi poate fi de ajutor să îţi îngrijeşti mai bine prietenii necuvântători. Dacă sunt înţepaţi de albine sau viespi, praful de copt înmuiat în puţină apă reduce inflamaţia şi durerile. Dacă le tai gheruţele şi îi răneşti fără să vrei, presară praf de copt pe rană şi apoi opreşte sângerarea cu un pansament steril. Este bun şi pe post de pastă de dinţi şi păstrează dantura câinelui sau a pisicii sănătoasă.

sursa foto: Foter.com