Câinii preferă de mici jucăriile care se pot roade și jucăriile care scot tot felul de sunete stridente. În primele luni, când le cresc dinții și gingiile se inflamează, cățeii au nevoie de mingiuțe și oase pe bază de amidon de porumb pe care le pot roade, să uite de durere. De asemenea, jucăriile din cauciuc moale care scârțâie și chițăie sunt excelente pentru ei în primele luni de viață, pentru că îi ajută să își dezvolte instinctele. Pe de altă parte, dacă îi cumperi jucăriile potrivite și îl înveți cu răbdare să se joace doar cu ele, câinele nu va mai roade cablurile sau pantofii de prin casă. Ai grijă, însă, să nu îi dai niciodată să roadă papuci sau pantofi vechi, chiar dacă doreai să îi arunci. Câinele nu va face diferența dintre încălțămintea veche și stricată și cea nouă.

Cum alegi cele mai bune jucării pentru cățel – Jucării împotriva plictiselii

Funiile din bumbac cu noduri, animalele din pluș, rațele din latex sau figurinele care imită tot felul de alimente îl vor ține ocupat, când nu ai timp să te joci cu el. Este bine să i le dai pe rând, în funcție de preferințele lui, să nu se plictisească. De multe ori, și pernuța sau păturica pe care i le dai la culcare constituie jucării pentru el. Este important ca micul patruped să știe că se poate juca în liniște cu obiectele care îi aparțin pentru a nu distruge lucrurile din casă.

Cum alegi cele mai bune jucării pentru cățel – Joaca în aer liber

Cea mai mare bucurie a oricărui câine este să fie scos la plimbare, chiar de două ori pe zi, dacă se poate. Mingiile, funiile lungi cu minge la capăt, de care pot trage, bastoanele sau discurile din plastic sunt excelente pentru o ieșire în parc. Câinele tău abia așteaptă să alerge, să arunci discul sau mingea și să ți le aducă înapoi. Orice activitate în care el face multă mișcare este binevenită.

 

Citește și: 5 reguli de bază să îți dresezi cățelul