Acarienii minusculi provoacă alergii severe, mai ales la copii, dar și la persoanele mai în vârstă. Dacă tu sau unul dintre copii vă treziți tot mai des dimineața cu nasul congestionat și cu senzația de gură uscată, de vină ar putea fi acarienii. Peste noapte, mizeria lăsată de aceste insecte pe așternuturile și pernele tale devine iritantă pentru gât și nas.

S-a demonstrat că nu insectele în sine sunt periculoase, deoarece ele se hrănesc doar cu particule de piele și păr desprinse de pe corp, ci materiile fecale care provoacă iritații.

Cum sunt invizibili pentru ochiul uman și se înmulțesc cu miile, este greu să scapi de ei definitiv, dar îi poți ține în frâu cu diverse metode simple.

Păstrează camerele bine aerisite și uscate

31475677 - dust mites in a mattress

Acarienii, observați la miscroscop în interiorul unei saltele

Aerisește dormitorul cât mai des și scutură așternuturile în fiecare dimineață. Ai grijă ca fețele de pernă și cearșafurile să se usuce bine după fiecare noapte, deoarece acarienilor le place umezeala și se înmulțesc rapid în țesăturile umede.

Dacă este nevoie, folosește dezumidificatoare de cameră, să păstrezi o atmosferă mai uscată.

Atacă acarienii cu apă fierbinte

Spală prosoapele, așternuturile și hainele cu care dormi noaptea la temperaturi ușor mai ridicate decât de obicei. În apa de 70 de grade, acarienii nu vor rezista și vei reuși să le diminuezi efectivele.

Folosește aspiratorul mai des

Dacă ești alergică și micile insecte îți provoacă probleme, fă curat mai des și aspiră covoarele și canapelele săptămânal.

Sunt indicate aspiratoarele moderne care au filtre speciale pentru particulele de polen și diverse alte tipuri de alergeni.

Filtrele respective previn răspândirea în aer a prafului și dejecțiilor acarienilor, iar durata medie de valabilitate este de trei luni.

sursa foto: 123rf.com