Dieta modernă este tot mai acidă, căci tot mai multe persoane nu mai acordă importanța cuvenită alimentației.

Alimentele acide consumate frecvent și în cantități mari nu fac altceva decât rău organismului.

Astfel, deși ți se pare că mănânci bine te trezești cu probleme digestive, tot mai stresată, obosită, lipsită de energie, cu kilograme în plus.

Iaurtul sau kefirul – care este mai sănătos și de ce ar trebui să le consumi

Apa alcalină – cum funcționează

Scara pH-ului variază de la 0 la 14 (0 fiind cel mai acid, 14 cel mai alcalin și 7 neutru).

Corpurile noastre sunt proiectate să prospere într-un mediu ușor alcalin, unde pH-ul este de 7,4.

Chiar și așa, diferite organe și sisteme au diferite niveluri de pH.

De exemplu, saliva are o gamă de pH cuprinsă între 6,5-7,0 (mai acide pentru a ajuta la digerarea alimentelor).

Pielea are de obicei un pH de 5, deși, potrivit unui studiu publicat în Journal of Cosmetic Science, ar trebui să fie de fapt mai mică – 4-4,5 – deoarece acest lucru permite bacteriilor necesare pentru a ajuta la vindecarea și combaterea infecțiilor, a trăi pe piele.

Și, după cum vă puteți imagina, pH-ul tractului digestiv poate varia oriunde de la 1,5-7,0, valoare care depinde de multe lucruri, dar mai ales de alimentele pe care le consumați.

Apa cu castraveți sau apa cu vitamine și minerale, parte din dieta zilnică

În 1931, dr. Otto Warburg a câștigat Premiul Nobel pentru Fiziologie sau Medicină pentru descoperirea că 90-95% din toate cazurile de cancer sunt cauzate de un mediu acid și că cancerul nu poate crește sau supraviețui într-un mediu alcalin (corpul) PH-ul este în jur de 7,36.

De atunci, studiile au determinat diferitele niveluri de pH ale alimentelor și băuturilor și modul în care acestea reacționează în organismul uman, contribuind la alcalinitatea sau aciditatea acestuia.

După cum a subliniat Warburg acum aproape 100 de ani, aciditatea (acidoza) este legată nu numai de formarea cancerului, ci și de bolile de inimă, de diabet și de osteoporoză, iar aproape toate bolile cronice întâlnite astăzi.

Cum îți dai seama că ai un corp prea acid

Sunt două căi de a afla acest lucru. Prima în care se face un test de salivă și, a doua, prin urmărirea simptomelor.

Ai un pH acid dacă ai dureri musculare, crampe când te deplasezi pe distanțe scurte, oboseală constantă, obosești rapid la alergare, simți că nu ai aer suficient.

Atunci când nivelul pH-ului scade, organismul dumneavoastră încearcă în mod natural să se regleze (pentru a crea homeostaza) prin captarea și depozitarea substanțelor excesiv de acide în organe cum ar fi rinichii, ficatul și plămânii, menținând astfel un pH optim între 7,35-7,45.

Aceste substanțe acide, totuși, în cele din urmă încep să atace celulele sănătoase, făcându-le să devină toxice, deteriorate și bolnave.

În timp, în cazul în care problema nu este rezolvată, aceste celule pot metastaziza – cresc în mod incontrolabil și se pot răspândi în alte părți sau organe din corpul vostru.

Încearcă dieta alcalină 7 zile și te vei simți mai bine

Apa alcalină – cum o prepari

Cum corpul tău este în jur de 70% apă trebuie să te asiguri că această apă este alcalină.

Așa vei ajuta corpul să facă hemostaza.

Ingrediente apa alcalină

– 1 lămâie organică

– 2 litri apă purificată

– 1 lingură sare de Himalaya

– 1 recipient din sticlă.

Umple recipientul cu apă. Taie lămâia felii, nu le stoarce, le pui în apă. Adaugi sarea, acoperi recipientul cu un capac și-l lași la temperatura camerei 12-24 de ore.

După acest interval bei 3 pahare de apă pe zi, pe stomacul gol.

Pe parcursul zilei mai poți bea din apa alcalină, iar nu peste mult timp vei vedea și beneficiile sale.

Te vei simți mai energică, pielea va arăta mai bine, creierul va fi mereu în alertă, vei avea o stare generală bună.

În tot acest timp evită alimentele procesate, sucurile colorate artificial, zahărul, îndulcitorii artificiali.

Îți punem la dispoziție un dicționar medical de boli, semne, simptome și metode de tratament, care să te ajute să afli mai multe despre corpul tău și despre modul în care el funcționează.

Sursa foto