Uneori, nu este greu, dacă amândoi vă doriți împăcarea. Relația se reface după o criză în cuplu, doar cu ajutorul bunei voințe a partenerilor. Dialogul și cooperarea pot face minuni.

Dialogul și cooperarea fac minuni

Începe cu un gest mic de tandrețe sau de ajutor. Vei ajunge, cu timpul, din nou la o legătură armonioasă. Se poate întâmpla ca, după o astfel de criză în cuplu, să fiți mai uniți și să vă cunoașteți mai bine unul pe celălalt. Totuși, există cazuri nu ar fi bine ca femeia să insiste să păstreze relația. Dacă iubitul o jignește frecvent, dacă este violent, dacă nu pare să-i pese de nevoile și de problemele ei, ar fi mai bine să se gândească la o schimbare a atitudinii față de el sau chiar la o despărțire.

Citește și: Cum să revitalizezi relația de cuplu – sfaturi de la un psihoterapeut

Când există o șansă să refaci relația după o criză în cuplu

Pentru ca să refaci relația după o criză în cuplu, ”este important să comunici sincer și deschis cu iubitul tău. Astfel, vei vedea cât de mulțumit sau nemulțumit este el. Spune-i sincer care sunt nevoile tale. De exemplu, să te simți în siguranță, să fii înțeleasă, acceptată, sprijinită, respectată, să realizezi că ești o persoană importantă pentru el.

psihoterapeut Tedy Creștin, Tel: 0726.852.395Ai o șansă de succes dacă și el este nemulțumit sau chiar și dacă nu este, dar înțelege nevoia ta de schimbare și este deschis să comunice. Întotdeauna poți apela la serviciile unui specialist, ca parte neutră și profesionistă. El vă poate ajuta în procesul de schimbare. Dacă între voi comunicarea este blocată, interesul lui este nul, fiecare crede că celălalt este de vină și doar celălalt trebuie să se schimbe, șansele de succes sunt minime,” spune psihoterapeutul Tedy Creștin.

Află când ai nevoie de terapie de cuplu și la ce să te aștepți când mergi la un specialist în terapie de cuplu.

Sursa foto: 123rf.com