Un plan de revigorare a relației poate fi o idee bună pentru un cuplu ajuns într-o stare de amorțeală. ”Cuplurile care își doresc o înviorare a romantismului pot experimenta diferite activități împreună”, spune Tedy Creștin care vă sfătuiește să găsiți lucruri care să vă facă plăcere amândurora.

Chiar dacă a trecut vacanța, puteți să vă programați un week-end romantic la munte sau chiar acasă. Încercați să petreceți mai mult timp împreună prin hobby-uri comune.  Învățați amândoi să comunicați mai bine și construiți diverse proiecte împreună.

Citește și: Cum să-ți recucerești soțul. De ce este nevoie de romantism și după căsătorie

Plan de revigorare a relației: Clipe romantice

Dacă sunteți căsătoriți de mai multă vreme, o reîntoarcere la clipele romantice de la început e chiar binevenită. Odată cu trecerea anilor și cu apariția copiilor, soții încep să uite de relația de cuplu. Se definesc ca ”mamă” și ”tată” și nu se mai gândesc decât să împlinească dorințele celor mici, dându-se pe ei înșiși la o parte. Ar fi bine să vă faceți timp să vă redescoperiți partenerul, să vă dați seama cum v-ați schimbat între timp, dar și să vă redescoperiți calitățile pe care le apreciați în trecut unul la celălalt.

Redescoperă-ți partenerul

Pentru a revigora relația, încearcă să îl cunoști din nou și să te lași cunoscută. Pare că îl știi de când lumea, dar nu e așa. Timpul a trecut și v-a marcat pe amândoi. Gândul acesta ar putea să vă țină interesul treaz. Întreabă-l, povestește-i ce ai mai făcut, la ce te-ai mai gândit. Invită-l într-un loc care are semnificație pentru relația voastră, precum cel în care v-ați cunoscut, în care v-ați sărutat prima dată sau unde te-a cerut de soție. Pune-i într-o seară melodia primului vostru vals de la nuntă sau blues-ul pe care dansați cu plăcere mai demult și pe care îl considerați melodia „voastră”.

Citește și: Greșeli pe care le fac oamenii într-o relație

Plan de revigorare a relației pe termen lung

”Chiar dacă aveți un plan pentru a readuce romantismul în relația voastră, este util să înțelegeți, totuși, că majoritatea momentelor se derulează pe ”pilot automat” și prozaic. Este de recomandat să introduceți printre automatisme și anumite obiceiuri frumoase. De exemplu, îți poți propune să faci zilnic un mic gest de iubire față de el. Din când în când, vă puteți dărui un mic cadou, puteți crea o amintire frumoasă.

psihoterapeut Tedy Creștin, Tel: 0726.852.395Faceți lucruri împreună care să vă aducă într-o atmosferă relaxată și plină de iubire: vizionare de filme sau emisiuni împreună, baie cu arome și uleiuri parfumate, ascultarea de muzică etc. Ar fi de dorit să cultivați astfel de acțiuni care să devină obiceiuri care să ajute cuplul să împartă momente frumoase cu regularitate,” spune psihoterapeutul Tedy Creștin.

Sursa foto: 123rf.com