#1 Exercițiile fizice regulate

Toată lumea știe că exercițiile fizice efectuate în mod regulat ajută la eliminarea stresului și anxietății, iar motivele pentru care ele au un astfel de efect sunt următoarele:

  • Exercițiile fizice reduc nivelul de cortisol din organism, un hormon care este recunoscut și ca hormonul stresului. De asemenea, ele ajută la eliberarea endorfinelor și acționează ca un analgezic natural și sănătos;
  • Exercițiile fizice fac minuni și împotriva insomniei. Iar un somn de noapte lung și odihnitor este unul din cele mai bune remedii împotriva stresului și anxietății;
  • Nu în ultimul rând, exercițiile fizice oferă și un boost încrederii în sine. Prin antrenament oricine poate obține corpul mult dorit, iar asta satisfacție personală ajută la eliminarea stresului și anxietății.

#2 Consumul de suplimente alimentare

Pe piață există o mulțime de suplimente antistres 100% naturale, fără efecte secundare negative asupra organismului. Nutricalm, Reishi Bio-Active, Lăptișorul de matcă de la Albeena, Păstura sau Pudra de turmeric sunt doar câteva din acele produse naturiste care contribuie la restabilirea echilibrului hormonal de la nivelul organismului.

#3 Aromaterapia

Uleiurile esențiale sau arderea unei lumânări parfumate fac minuni pentru calmarea fizicului și psihicului. Mirosul de lavandă, cel de trandafir, parfumul de portocală sau cel de mușețel sunt doar câteva din acele mirosuri care te ajută să să-ți recapeți starea de bine și buna dispoziție.

#4 Reducerea cantității de cofeină consumată

Cofeina este un stimulent natural care se găsește în cafea, ceai, ciocolată și băuturile energetice. În cantități moderate, ea îți oferă acel zvâc de care ai nevoie dimineața sau atunci când te simți obosit, dar vrei să te mai străduiești puțin pentru a termina ceea ce ai început. Dar în cantități mari, cofeina te poate face să te simți iritat, anxios și nervos. Problema însă este faptul că toleranța la cofeină diferă de la persoană la persoană. De aceea, este greu de stabilit o cantitate optimă potrivită pentru toată lumea. Astfel, dacă obișnuiești să bei cafea, dar ai și stări dese de nervozitate și anxietate, atunci, soluția cea mai bună este să reduci cantitatea consumată, indiferent de cât de puțină ar fi aceea.

#5 Scrie pe o coală de hârtie ceea ce te nemulțumește

La început, scrisul poate părea o metodă cel puțin bizară de a scăpa de stres, dar imediat ce o încerci vei vedea că așternerea nemulțumirilor pe hârtie te ajută să-ți faci ordine în gânduri și să privești viața cu mai multă indulgență.

#6 Mestecă o gumă cu o aromă care îți place

Guma de mestecat este un medicament antistres la îndemâna oricui. Consumul gumei de mestecat face ca la nivelul creierului să se formeze niște unde asemănătoare cu cele pe care le experimentează oamenii relaxați. În plus, conform studiilor, se pare că mișcarea repetată a mandibulei crește fluxul de sânge de la nivelul creierului ajutând astfel la eliminarea stresului și anxietății.

#7 Petrece mai mult timp alături de cei dragi

Când a fost ultima dată când ai vorbit deschis cu familia și prietenii despre problemele cu care te confrunți? La momentul de față ieșirile în oraș nu sunt cea mai bună opțiune. Dar pentru un telefon mamei sau celei mai bune prietene ar trebui să-ți faci timp cel puțin o dată pe săptămână deoarece te ajută nu doar să păstrezi o relație apropiată cu cei dragi, ci și să te eliberezi de stres.

#8 Râzi cu orice ocazie

Râsul alungă instant stresul și anxietatea, dar din păcate este destul de dificil să observi situațiile amuzante din jurul tău când ai o problemă care te stresează. De aceea, apelează la ajutor din afară și dacă nu ai pe cineva care te face întotdeauna să râzi, măcar fă-ți timp din când în când pentru o comedie bună.

#9 Învață să spui NU

Ești cumva stresată pentru că te-ai aglomerat cu prea multe proiecte la locul de muncă sau cei care te cunosc știu că se pot baza pe tine și îți cer tot felul de lucruri? Atunci e cazul să înveți să spui și nu din când în când și să începi să te gândești și la propria persoană.