1. Leușteanul alungă duhurile rele

Această plantă-condiment are proprietăți benefice și asupra organismului uman, este folosită în preparate culinare, dar și ca una magică.

Leușteanul pus la icoane, mai ales în preajma Rusaliilor, alungă ielele și răul. Bătrânii obișnuiesc să împodobească cu leustean ferestrele și ușile caselor, iar la icoane pun coronițe.

Purtat la brâu de către femei, răul și infertilitatea erau alungate, iar acestea puteau naște copii frumoși și sănătoși.

2. Boabele de muștar

Boabele plantei de muștar țin la distanță accidentele, dacă sunt ținute la purtător, și alungă energiile negative.

3. Pelinul alungă demonii

pelin

Foto Flickr

Una dintre plantele de care se tem demonii. Această plantă mai este folosită de către cei care vor să țină bolile la distanță.

4. Busuiocul

Te apără de blesteme și de farmece. El este folosit și de către preoți la slujbe, de către femeile care vor să înlăture farmecele dragostei și să-și găsească marea iubire. El protejează familia. Busuiocul este folosit în numeroase descântece. Poate fi folosit și sub formă de ulei esențial.

5. Omagul

O vorbă din bătrâni spune că planta apără omul de cel necurat, prin puterile sale magice.

6. Frunzele de dafin

Sunt folosite de cei care vor să alunge răul și ghinionul în ce privește sănătatea, dragostea și banii. Se pun frunze în dulapul de haine, sub pat sau în geantă.

7. Sânzienele sau Drăgaice au puteri magice

sanziene, dragaica

Una dintre cele mai puternice plante cu efecte magice. Ele mai poartă denumirea de drăgaice. Poate dezlega orice blestem sau farmec făcut pentru cel care se spală cu ea pe față sau o bea. Se mai spune că planta poate prezice viitorul.

8. Sunătoarea

Apără de duhurile rele și oferă liniște celor care o au în casă sau țin câteva flori sub așternut.

9. Lavanda

Înlătură problemele legate de dragoste, fertilitate și căsătorie. Păzește și îi ajută celui care o are.

10. Lucerna

Lucerna îndepărtează ghinionul legat de situația financiară, de sănătate și dragoste. Pune câteva fire de lucernă în fiecare cameră și norocul se va schimba.

11. Oregano

oregano

Foto Flickr

Planta care îndepărtează energiile negative și gândurile rele. Aduce armonie, pace, iubire și împliniri celor care o au în locuință.

12. Santalul

Uleiul din lemn de santal este folosit în meditație, în rugăciuni, se arde în ritualurile de alungare a duhurilor și gândurilor rele, căci protejează omul.

13. Tămâia alungă duhurile rele

Tămâia este cea mai cunoscută ca fiind folosită în timpul ritualurilor la români. Îndepărtează energiile negative, duhurile rele, blestemele și vrajitoriile.

14. Ardeiul iute

Protejează omul și gospodărila acestuia de toate relele. La sate, se obișnuiește să se pună cunune de ardei iuți la ferestre și geamuri.

15. Macul

Semințele de mac protejează cuplurile de duhurile rele. Are puterea de a ține la distanță farmecele și blestemele.

16. Mătrăguna

mătrăguna

Foto Flickr

Poate prevesti viitorul. Face parte din cultura populară românească legată de farmece și rele. Se culege descântată, înainte de Rusalii, când este lună plină. Este o plantă care poate provoca halucinații sau chiar moartea dacă nu este folosită corect.

17. Angelica

Numită și elixir al vieții, înlătură ghinionul și aduce tinerețe, sănătate și putere celor care o consumă.

18. Socul

Despre soc, în tradiția populară se spune că nu trebuie să dormi la umbra lui, căci acolo te vor prinde duhurile rele. Poate fi folosoit, ca protecție, sub diverse forme. Se mai amintește că nu este bine să faci focul cu lemn de soc.

19. Usturoiul

Usturoiul a fost folosit încă din cele mai vechi timpuri pentru alungarea răului. Duhurile rele și necurate, strigoii fug de mirosul său puternic. Se ung tocurile ferestrelor și ușilor cu usturoi sau se atârnă pe funie pentru ca răul să fie îndepărtat.

Plantele ne apără de duhurile rele, de farmece și ghinion, și multe dintre acestea sunt folosite și ca leacuri pentru diverse boli și afecțiuni.

Sursa Foto: Flickr.com

Save