Consumă fructe la micul dejun – Mănâncă fructe în prima parte a zilei, mai ales dimineaţa. Sunt foarte importante si nu ar trebui sa lipseasca din alimentatia niciunei persoane. Ele ajută organismul, fiind bogate în vitamine, potasiu, magneziu, calciu, fier şi sodiu. Totodată, fructele consumate la micul dejun îţi satisfac pofta de dulce care poate apărea pe parcursul zilei, evitând astfel să mănânci dulciuri nesănătoase.

Ciocolata e permisă, dar cu grijă – De ce să mănânci ciocolată neapărat seara, riscând să te îngraşi şi, eventual să nu te mai odihneşti bine, fiind excitant nervos? Poţi să consumi ciocolată a doua zi, dimineaţa şi chiar la prânz, dar fără să depăşeşti ora două. Astfel, îţi vei satisface pofta, fără niciun risc.

Alunele au întâietate la prânz – Dacă ţ-ie poftă sau pur şi simplu vrei să consumi nuci, alune, migdale sau diverse seminţe, mănâncă-le la prânz. Motivul este că au un proces de digerare mai lent şi astfel ficatul tău nu se va resimţă şi nici nu te vei îngrăşa. În acest fel organismul tău va putea beneficia de grăsimile ”bune”, iar tut e vei bucura în continuare de gustul buna al oleaginoaselor fără să te îngraşi.

Alege sucul natural – Renunţă la băturile carbogazoase care nu sunt sănătoase, îngraşă mult şi te balonează, în favoarea sucurilor naturale de portocale, grepfrut, fructe de pădure sau limonadă, care sunt gustoase şi ajută inclusive tranyitul intestinal. În aceeaşi categorie este inclus şi sucul natural de roşii, care poate fi consumat ca atare sau condimentat cu puţin piper.

Consumă mirodenii – Condimentele dau savoare mâncărurilor, dar au şi efecte miraculoase asupra siluetei. Te ajută să elimini din organism grăsimile, în exces, şi toxinele. Scorţisoara reduce nivelul glucozei din sânge, ce contribuie la pierderea centimetrilor din jurul taliei, zona cea mai afectată de dezechilibrele nivelului de insulină. Chimenul stimulează metabolismul şi circulaţia sanguină. Boia de ardei iute stimulează metabolismul şi ”arde” grăsimea în exces, mai ales în zona abdomenului. Busuiocul stimulează digestia, ajută la eliminarea gazelor şi detoxifică organismul. Totodată, ceaiul de busuioc duce la metabolizarea toxinelor din alimentaţie, inclusiv a grăsimilor.

Spune ”da” cărnii de peşte – Carnea de peşte este recunoscută pentru proprietăţile sale nutritive şi este recomandat un consum regulat al acesteia măcar o dată la câteva zile. Principalul avantaj îl reprezintă grăsimile din seria acizilor graşi esenţiali omega 3, care ajută în lupta contra obezităţii, cresc energia fizică şi măresc tonusul psihic. Speciile care conţin cei mai mulţi acizi omega 3 sunt: macroul, heringul, sardinele, codul, tonul şi somonul. Pentru a nu-şi pierde din proprietăţi, trebuie preparat fiert sau marinat.

Fără citrice seara – Nu mânca citrice seara, pentru că îţi fac aciditate şi reprezintă şi excitant nervos, motiv pentru care chiar dacă vei dormi ca în mod obişnuit, nu te vei odihni îndeajuns. De asemenea, încearcă să nu combini citricele atunci când le consumi. Ca să nu ai senzaţia neplăcută de balonare, mănâncă-le separate. În acest felt e vei putea bucura şi de gustul fiecărui fruct.

Apa, elementul esenţial în alimentaţia corectă

Deşi o poţi privi ca un elemnt banal în alimentaţie, apa are un rol foarte important în buna desfăşurare a funcţiilor organismul, inclusiv în privinţa siluetei. Apa te ajută să-ţi menţii greutatea pentru că reglează metabolismul şi e esenţială pentru o digestie bună.Totodată, ajută oxigenul din sânge să transporte subsţanţele nutritive esenţiale pentru celulele corpului. Astfel, inima nu mai trebuie să lucreze din greu pentru a pompa sângele în tot organismul. Alpa alungă şi stresul pentru că 85% din ţesutul creierului este format din apă, iar dacă eşti deshidratată, atât organismul, cât şi mintea ar avea de suferit.

Arde grăsimile şi seara

Trebuie respectat un interval de minim 3 ore de la ora la care ai cinat până în momentul în care se merge la culcare. Astfel, pentru cei care adorm în mod obişnuit în jurul orei 23, o cină la ora 20, cel târziu, este în regulă. O carne slabă la grătar cu salată verde nu îngraşă, chiar dacă este consumată seara. Din contră, această combinaţie de alimente contribuie la arderea grăsimilor. Poate crea un somn puţin mai agitat, însă nu îngraşă. Foarte important este ca seara să nu consumi alimente bogate în grăsimi saturate (smântână grasă, carne grasă de porc, etc.) şi să te fereşti, pe cât posibil, de surse bogate de carbohidraţi.