Din portocale parfumate, fierte în zahăr, poți face câteva decorațiuni și dulciuri speciale de Crăciun.

Portocalele se spală bine cu apă caldă, deoarece sunt de obicei pulverizate cu ceară și soluții chimice care previn mucegaiul. Apoi se taie cu tot cu coajă în felii groase de 5 – 6 mm. Se fierb într-un sirop făcut din 400 ml de apă și 300 g de zahăr.

Când coaja albă a portocalei devine și ea portocalie și se înmoaie poți stinge focul. Se mai lasă portocalele câteva minute în sirop și se pot servi calde cu ciocolată topită. Sunt un adevărat deliciu.

Decorațiuni cu felii din portocale parfumate

Portocalele pot face oricând decorațiunile de Crăciun mai frumoase. Feliile de portocale fierte în zahăr se pun la uscat în cuptorul cu ventilator la foc potrivit. În 30 – 40 de minute, sunt parțial deshidratate și se lasă să se usuce bine.

Astfel, pot fi agățate în bradul de Crăciun sau pot constitui elemente decorative pentru coronițele din brad sau pentru cadourile pe care le pregătești de Sărbători.

imagine: Libertatea pentru femei