Dacă nu ești sigură cât de bine coapte sunt fructele tale de kiwi tocmai cumpărată, noi îți oferim trei indicii. Mai jos găsești și cum se coace un kiwi mai repede când este prea acru.

Cum verifici un kiwi dacă e copt

În primul rând, strânge ușor în palmă fructele. Dacă sunt moi, dar degetele nu lasă urme în pulpa lor, înseamnă că sunt aproape coapte și vor fi curând dulci.

În al doilea rând, miroase fructele de kiwi. Dacă au un miros ușor parfumat, înseamnă că sunt coapte.

În al treilea rând, taie un fructe și vezi ce culoare au semințele. Dacă sunt albe sau galbene, este crud și nu îți recomand să îl consumi. Dacă sunt negre, înseamnă că fructul a acumulat suficient zahăr și se poate coace mai repede dacă aplici soluția de mai jos.

Cum se coace un kiwi mai repede

Cea mai simplă soluție este să ții fructele de kiwi timp de o zi într-o pungă de hârtie cu o banană sau cu un măr. Aceste fructe emană etilenă și ajută celelalte fructe să se coacă mai repede. Se țin întotdeauna la temperatura camerei. În două zile, kiwi vor fi bine coapte, alături de banană.

Dacă sunt prea acrișoare, le poți ține la temperatura camerei și se vor coace singure în ritmul lor, în 3 – 4 zile. Ai grijă să nu stea la soare sau lângă o sursă de căldură precum caloriferul. Căldura înmoaie prea mult pulpa fructului și apar petele maronii.

Cât timp se păstrează kiwi

Ține aceste fructe la temperatura camerei 3 sau 4 zile. Se vor coace treptat și vor fi bune de mâncat. În acest timp nu este indicat să le ții la frigider. Dacă vrei să reziste mai mult, atunci pune kiwi la frigider când are pulpa tare, imediat după ce l-ai cumpărat. La rece, trebuie să stea în șervețele și va rezista aproximativ o lună.

Dacă ești pasionat de fructe exotice și de un stil de viață sănătos, vezi ce beneficii aduc fructele de acai, fructele de aronia, fructele de ginseng sau fructele de soc.

foto: 123rf.com