Fructele exotice, parfumate și gustoase, pe care le găsim în supermarket sunt mai puțin cunoscute. Uneori ne putem înșela asupra lor și putem cumpăra fructe crude și acre. Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să recunoști fructele bine coapte, chiar dacă nu ai mai cumpărat niciodată.

CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

Un ananas bine copt

  • Are coaja galbenă și pulpa ușor moale;
  • Are parfum dulce specific;
  • Dacă miroase ușor a oțet, este prea copt, dacă nu miroase a nimic, este crud.

Un mango bine copt

  • Nu se cunoaște după culoare, pentru că există diverse varietăți de mango, de la verde, la galben, portocaliu sau roz;
  • Are pulpa moale și un parfum precum fructele bine coapte și dulci, mai ales lângă codiță;

Cum recunoști fructele bine coapte

Avocado

  • Are diverse nuanțe de la verde deschis, la verde închis spre maroniu sau negru;
  • Culoarea nu te ajută prea mult să îți dai seama dacă este bine copt;
  • Strânge ușor fructul în mână și, dacă simți că pulpa este moale, atunci este copt;
  • Alege avocado cu codițe și, verifică să fie verde sub codiță, când o rupi, ca să știi că este copt și proaspăt.

Portocala

  • Când este coaptă bine, este suculentă și este mai grea decât o portocală crudă;
  • Miroase puternic a portocală mai ales la codiță
  • Are coaja lucioasă și ușor moale.

Grepfruit

  • Are un parfum puternic de fruct copt;
  • Este suculent și are o anumită greutate când îl iei în palme;
  • Coaja trebuie să fie fermă și netedă; dacă este prea moale pe alocuri, fructul a început deja să se strice.

Piersicile

  • Trebuie să fie colorate spre roz, roșu sau portocaliu și să nu aibă pete verzi;
  • Dungile galbene de la codiță îți arată că fructul a stat mai mult în pom și s-a copt la soare;
  • Parfumul trebuie să fie puternic și pulpa moale.

sursa foto: 123rf.com