Vitaminele ajută la funcționarea normală a corpului.
Au devenit din ce în ce mai importante pentru femeile însărcinate.
În timpul sarcinii, femeile trebuie să mănânce diferite alimente, să completeze vitaminele, mineralele, proteinele, grăsimile și carbohidrații.
Aceasta va asigura o nutriție adecvată pentru dezvoltarea și sănătatea bebelușului în timpul sarcinii.
Este, de asemenea, foarte important să se asigure aportul adecvat de vitamine și minerale în cantitatea potrivită.
Motivul pentru care spanacul este important în timpul sarcinii se datorează faptului că 98% din nutriția de spanac este necesară femeilor gravide și a fetușilor.
Vârsta fertilă trebuie respectată. De ce e bine să fii mamă tânără
Nutrienții care se regăsesc în 100 grame de spanac sunt:
– Proteină 2,3 grame;
– carbohidrați 3,2 grame;
– fier 3 grame;
– acid folic 194 mcg
– calciu 81 grame.
Spanacul este bogat și în vitamina A, vitamina C, B1 (tiamină), B3 (niacină), fosfor, B2 (riboflavină), sodiu, potasiu și magneziu.
6 beneficii ale spanacului pentru femeile însărcinate
1. Ajută la dezvoltarea oaselor și dinților
Vitamina A ajută dezvoltarea oaselor și a dinților.
Aproximativ 770 mcg de vitamina A și beta-caroten sunt necesare femeilor însărcinate.
Aceste substanțe nutritive sunt spanacul și alte câteva tipuri de legume.
Cercetările arată că deficitul de vitamina A este foarte rar la femei și nou-născuți.
Vitamina A este cunoscută că susține un sistem de reproducere sănătos.
Pentru malnutriția femeilor, vitamina A reduce efectiv problemele în timpul sarcinii.
Deficitul de vitamina A poate duce la xeroftalmie la femeile gravide și poate crește riscul de anemie și poate încetini creșterea copilului.
Constipația îmbolnăvește întreg organismul
2. Acidul folic ajută la dezvoltarea fetusului
Acidul folic este benefic pentru făt, următoarele sunt beneficiile acidului folic pentru femeile însărcinate în timpul sarcinii:
Producerea de eritrocite
Producția crescută de eritrocite poate ajuta creierul și dezvoltarea măduvei osoase.
Este foarte bun pentru dezvoltarea fătului, pentru a nu exista anomalii la copil.
Previne avortul spontan
Acidul folic prevene avorturile spontane la femeile gravide.
Prin luarea de acid folic, femeile gravide vor evita riscul de avort spontan în timpul sarcinii.
Previne leziunile cerebrale
Un beneficiu important al acidului folic este acela că susține dezvoltarea fătului.
Cu o suficientă cantitate de acid folic, dezvoltarea fătului creier devine mai bună și se evită posibilele cazuri de invaliditate la naștere.
Folații pot crește producția de celule roșii în sânge
Acidul folic este un tip de substanță care poate duce la creșterea producției de acid folic în organism.
Acidul folic reduce apariția defectelor la naștere pentru bebeluși
Odată cu creșterea formării de globule roșii, femeile gravide vor fi scutite de boli precum:
– anemia
– oboseala
– să se îmbolnăvească ușor
– stări de slăbiciune
Ajută la formarea țesuturilor corporale
Țesutul corporal format în timpul prenatalității poate fi format mai devreme sau mai târziu.
Viteza de formare a țesuturilor corporale este, de asemenea, afectată de consumul de acid folic.
3. Reglează sistemul nervos
Vitamina B1 sau tiamina este necesară pentru a crește energia și a regla sistemul nervos.
Acest deficit de vitamină la femeile gravide poate cauza beri-beri la nou-născuți.
Bebelușii vor fi de obicei afectați de această boală prin laptele matern.
Vitamina B1 a fost găsită în spanac. Aproximativ 1,4 mg de vitamina B1 sunt necesare femeilor însărcinate.
4. Conține fier bun pentru organism
La 100 gr de spanac sunt 3 grame de fier. Acest mineral ajută la formarea celulelor roșii – eritrocite.
Fierul ajută la echilibrul hormonal, oferă energie, reduc riscul ca bebelușul să se nască sub greutatea normală.
5. Calciul din spanac ajută sistemului nervos și muscular
Calciul este necesar pentru femeile gravide, deoarece ajută la construirea oaselor și a dinților puternici.
De asemenea, ajută la funcția nervoasă și musculară și previne coagularea sângelui.
Aproximativ 1000 – 1300 mg de calciu sunt necesare femeilor însărcinate. Calciul se găsește în spanac, deci nu-l ocoliți!
Însărcinată iarna? Ține cont de sfaturile specialiștilor, ca să nu ai probleme!
6. Proteinele din spanac repară celulele
Proteina este utilă pentru că ajută la repararea celulelor și, de asemenea, ajută la producerea de aminoacizi.
Proteinele sunt necesare organismului pentru a menține sănătatea, sănătatea oaselor, pielea și mușchii.
Există și precauții de care femeile gravide ar trebui să țină seama
Pot provoca pietre la rinichi
Dacă sunteți o femeie însărcinată care a avut pietre la rinichi, atunci ar trebui să evitați consumul de spanac în timpul sarcinii.
Spanacul conține o mulțime de acid oxalic, un compus care poate provoca pietre la rinichi.
Probleme digestive
Dacă consumați într-o porție prea mult, poate provoca, de asemenea, unele probleme gastro-intestinale, cum ar fi gaze, balonare și crampe abdominale.
Îngreunează nașterea
Spanacul conține salicilat, o substanță care poate provoca o contracție prelungită a sângerării excesive în timpul travaliului și al nașterii.
Spanacul conține Fe 2+, o substanță care ajută foarte mult la tratarea anemiei la femeile gravide.
Spanacul este, de asemenea, indicat să nu se reîncălzească.
Spanacul încălzit poate crește nivelele de nitriți ca urmare a oxidării azotatului prezent în această legumă.
Nitritul este toxic pentru organism.