Ingrediente

Pentru aluat

  • un ou
  • 100 g zahăr
  • 200 g făină
  • 100 g unt
  • Pentru cremă

  • 100 g zahăr pudră
  • un ou
  • 40 g unt
  • 125 g făină de migdale
  • Pentru garnisit

  • 4-6 piersici
  • 100 g miez nucă
  • 1. Pentru aluat, gălbenușul se freacă bine cu zahărul i apoi se pune făina și se amestecă ușor cu degetele.
    2. Se scoate untul, amestecându-l cu degetele și apoi se adună aluatul într-o bilă care se lasă la rece pentru 30 de minute.
    Apoi se întinde aluatul, se transferă într-o tavă și se mai dă la rece 30 de minute. Se coace 15 minute și, când se scoate din cuptor, se unge la interior cu albuș.
    3. Pentru cremă, se amestecă oul cu zahărul și se adaugă făina de migdale și untul. Se toarnă peste aluatul de tartă răcit.
    4. Se pun piersicile curățate de coajă și tăiate jumătăți și nucile și se dă tava la cuptor pentru 15-20 de minute. Se lasă la răcit și apoi se taie.

    Sursa foto:Northfoto/Colorise