În sezonul cald, ai face orice să te răcorești și să te bucuri de gustul bun al unei băuturi reci. Pentru un strop de răcoare chiar la tine acasă, iată ce rețete de băuturi reci, cocktail-uri și limonade, poți încerca să faci chiar tu.

Rețete de limonadă răcoritoare de vară

Limonadă cu lămâie și mentă

Stoarce sucul de la două lămâi. Pune 200 ml apa într-o cană pe care o poți depozita și la frigider, adaugă sucul deasupra, pune câteva cuburi de gheață și presară frunzele de mentă. Nimic mai simplu și mai răcoritor.

Limonadă cu pepene roșu și mentă

Câteva bucăți de pepene roșu pune-le într-un blender. În câteva secunde se va face sucul de pepene, adaugă apă peste, cât consideri, câteva frunze de mentă și cuburi de gheață.

Limonadă cu castraveți și lămâie

Curăță de coajă doi castraveți, taie-i în două și scoate-le semințele. Pune castraveții într-un blender, adaugă o cană de apă, mixează. Sucul de castravete obținut strecoară-l printr-o sită fină, apoi pune-l într-o cană, adaugă puțin zahăr brun sau sirop de zahăr, adaugă 300 ml apă, zeama de la o lămâie, și câteva frunze de mentă proaspătă.

Rețetă de limonadă cu portoacală și lămâie

Stoarce sucul a două portocale. Pune-l într-o tigaie mare, adaugă zahăr, 2 linguri, două căni de apă, și lasă amestecul pe foc mic până când se dizolvă zahărul. Lasă să se răcească totul, după care mai adaugă sucul de la o portocală și două lămâi. Lasă amestecul să se răcească bine pentru o oră. Scurge tot siropul obținut, pune-l într-o cană peste care adaugă câteva cuburi de gheață și asta-I tot.

Limonadă cu zmeură și afine

Pune într-un blender sucul de la o lămâie, o mână de afine și una de zmeură, adaugă o lingură de zahăr și mixează totul. Scurge sucul, streacoară-l prin sită și pune totul într-un pahar în care ai pus apă și gheață.

Rețete de cafea rece

Ice Coffee sau Frappe

Dacă iubești cafeaua, atunci nu ai cum să nu iubești această băutură răcoritoare. Un espresso lung, lasă-l să se răcească, după care pune-l într-un pahar înalt, adaugă lapte, zahăr dacă dorești, și câteva cuburi de ghață. Poți adăuga și un praf de scorțișoară.

Poți pregăti o cafea rece și la blender. Pune cafea instant în blender, gheață, lapte rece, o picătură de esență de rom, o cupă de înghțată de vanilie și un pahar de apă. Mixează totul pentru câteva secunde și asta este tot.

Rețetă iced cappuccino

Pregătește 150 ml cappuccino, lasă-l să se răcească, adaugă o linguriță de zahăr și 2,3 cuburi de gheață. Pune-le pe toate într-un pahar înalt și ornează-l cu câteva boabe de cafea.

Rețetă Affogato – Cafea cu înghețată și frișcă

Pregătește un espresso, lasă-l puțin să se răcească. Pune într-un pahar mare două cupe de înghețată de vanilie, adaugă espresso peste, iar deasupra ornează cu frișcă.

Cafea rece cu mentă

Prepară un espresso. Într-un pahar mare pune fulgi de gheață, sau cuburi, adaugă cafeaua, 50 ml de lapte și o linguriță sirop de mentă. Presară deasupra câteva frunze de mentă proaspătă sau chiar puțină frișcă.

Iced caramel macchiato

Pune într-un blender 200 ml lapte, adaugă 100 ml de espresso peste, o lingură sirop de vanilie și mixează câteva secunde. Ulterior, pune totul într-un pahar înalt, adaugă 3,4 cuburi de gheață și toarnă tot amestecul de cafea și lapte. Desupra pune 2 linguri de sos de caramel.

bauturi-racoritoare-de-vara-limonataSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 5

Rețete de cocktail-uri răcoritoare de vară

Rețetă cocktail Mango mule

Pune într-un shaker 4-5 felii de castravete, 30 ml sirop de miere, 45 ml piure de mango, zeama de la o lime și cuburi de gheață. Amestecă totul bine, iar la final toarnă într-un pahar și adaugă peste 45 ml bere de ghimbir.

Rețetă Grapefruit fizz

Pune ½ cană de zahăr într-o crăticioară, adaugă peste ½ cană apă plată și pune la foc mediu până când se topește zahărul. Adaugă apoi și ½ cană suc de grapefruit și amestecă bine. Pune totul într-o carafă și lasă la frigider pentru 30 de minute. Când a trecut timpul, scoate sucul din frigider, adaugă peste 1,25 L apă minerală și câteva felii de grapefruit.

Rețetă cocktail Arizona Sunset

Amestecă într-o carafă mare 500 ml Sprite, 500 ml suc de portocale. Separat, în pahare pune cuburi de gheață, adaugă în fiecare pahar puțin sirop Grenadine, apoi toarnă amestecul din carafă. Ornează paharele cu felii de portocale.

Tropical Breeze

Amestecă într-o carafă mare 300 ml suc de portocale, 300 ml suc de mango, 300 ml suc de ananas și gheață măcinată. Amestecă bine și toarnă în pahare pe care le-ai ornat cu felii de portocală sau felii de ananas.  

Banana Pina Colada

Pune într-un blender 8 banane bine coapte, adaugă 200 ml suc de ananas, 200 ml suc de cocos și gheață măcinată. Amestecă bine pentru câteva secunde, după care toarnă băutura în pahare în care ai pus gheață și felii subțiri de ananas.

Rețete de băuturi reci fără alcool

Rețetă Mojito fără alcool

Adaugă într-un shaker 100 ml suc de lime, 3 linguri miere sau zahăr brun, 2 pahare apă tonică, câteva cuburi de gheață și Frunze de mentă. Agită totul pentru câteva secunde, după care toarnă într-un pahar înalt pe care l-ai răcit în prealabil în congelator.

Rețetă Virgin Margarita

Pune într-un blender 150 ml suc de lămâie, 50 ml suc de portocală, 50 ml suc de lime, 4 lingurițe de zahăr brun și gheață măcinată. Amestecă toate ingredientele câteva secunde, după care pune băutura într-un pahar pe care l-ai decorat cu zahăr brun pe margine.

Passion Fruit Summer Drink

Într-un blender pune o mână de gheață mărunțită, 400 ml suc de portocale, 20 ml sirop Grenadine, și amestecă totul. Ulterior, adaugă 200 ml apă tonică și toarnă totul într-un pahar pe care l-ai decorat cu cireșe și felii de portocală.

Cinderella

Pune într-un shaker 100 ml suc de ananas, 100 ml suc de portocale, 50 ml suc de lămâie și o lingură sirop de zahăr. Adaugă și gheață mărunțită și amestecă totul. Ulterior, toarnă amestecul într-un pahar înalt, adaugă 200 ml de apă minerală și câteva cuburi de gheață.

Green Apple

Pune sucul de la două lămâi într-o carafă, adaugă peste cuburi de gheață, apoi 400 ml suc de mere verzi, 400 ml suc de pepene galben și amestecă ușor cu o spatulă. Toarnă într-un pahar pe care l-ai răcit în prealabil și ornează-l cu o felie de lime sau măr.

Rețete de băuturi reci cu alcool

Rețetă  cocktail Pina Colada

Amestecă într-un blender 50 ml suc de lămâie, cu 50 ml rom alb, 35 ml lichior de cocos, puțină frișcă și gheață zdrobită. Lasă-le pentru câteva secunde în blender, după care toarnă totul într-un pahar lung. Poți decora paharul cu o felie de ananas sau o cireașă amară.

Rețetă cocktail Mojito

Zdrobește câteva frunze de mentă proaspătă. Adaugă peste mentă gheață pisată, o linguriță de zahăr brun, sucul unei lime și 40 ml de rom. Amestecă totul bine, iar la final adaugă și 60 ml apă minerală.

Rețetă cocktail Mai Tai

Pune într-un pahar înalt 30 ml rom alb, 15 ml amaretto și 30 ml de lichior Cointreau. Adaugă peste sucul de la două lămâi, 15 ml suc de ananas, 30 ml sirop de zahăr, iar deasupra 30 ml rom negru. Lasă-l pentru câteva momente pentru a se îmbina gusturile și servește cocktail-ul fără să îl amesteci înainte.

Rețetă cocktail Daiquiri

Pune într-un blender o linguriță de zahăr, sucul de la o lime și agită bine până se topește zahărul. Adaugă apoi 40 ml rom alb și cuburi de gheață. Agită totul, iar apoi toarnă într-un pahar pe care l-ai răcit în prealabil în congelator.

Rețetă cocktail Sex on the beach

Amestecă într-un pahar înalt următoarele: câteva cuburi de gheață, apoi toarnă în ordine 30 ml vodka, 30 ml lichior piersici, 30 ml suc de portocale, 75 ml suc de merișoare. Amestecă totul și decorează cu o felie de portocală.

Citește și: Cireșe – beneficii, soiuri și rețete cu cireșe