Vezi cum poți să pregătești cele mai gustoase și rapide rețete care au la bază carne de pui. Rețete cu piept de pui.

Rețete rapide cu piept de pui

Piept de pui cu zmeură

Ingrediente

  • 750 gr piept de pui, 4 jumătăți de piept de pui;
  • 350 gr zmeură;
  • 180 de gr supă de pui;
  • 80 ml oțet de zmeură sau vin roșu;
  • 4 cepe;
  • 2 linguri ulei de măsline;
  • 2 linguri făină;
  • 2 lingurițe amidon;
  • O lingură de zahăr;
  • Sare, piper, tarhon.

Mod de preparare

Puiul se taie în felii subțiri, se trece prin făină și se prăjește pe ambele părți până când se rumenește. Se scoate pe un șervețel absorbant. În tigaie, cu puțin ulei, se pune ceapa tăiată subțire, se călește un minut, după care se adaugă zahărul și se mai ține pe foc până când se topește. Se pune oțetul și se mai dă un clocot.

Se adaugă peste supa de pui, sare, piper și tarhon și se mai dă un clocot. În sosul format se pune puiul și se lasă la foc mic să se mai gătească împreună pentru 5 minute.

Amidonul se bate cu o lingură de apă, apoi se toarnă peste sosul care a dat deja în clocot. Se lasă să se gătească împreună până când textura începe să se îngroașe.mSe pune puiul pe o farfurie, se adaugă zmeură peste, iar deasupra se toarnă sosul.

Piept de pui cu măsline

Ingrediente

  • 2 bucăți de piept de pui dezosat;
  • 100 gr măsline;
  • 100 gr mazăre din conservă;
  • 100 ml vin alb;
  • 4 roșii;
  • 2 cepe;
  • Ulei;
  • Sare, foi de dafin.

Mod de preparare

Taie ceapa mărunt și pune-o să se călească în puțin ulei, până devine aurie. Pieptul de pui taie-l în bucăți mai mici și groase și pune-l să se prăjească pe fiecare parte. Adaugă roșiile tocate mărunt și vinul. Lasă totul să fiarbă, la foc mediu, pentru 40 de minute. Adaugă apoi și măsline, foile de dafin, condimentează cu sare și piper și mai lasă să fiarbă pentru 10-15 minute. Asta-i tot.

Rețete cu piept de pui rapide – frigărui de pui

Ingrediente

  • Un piept de pui;
  • 5 ciuperci;
  • Câteva roșii cherry;
  • 2 ardei;
  • Un dovlecel;
  • Sare, piper, busuioc, oregano

Mod de preparare

Spală carnea și taie-o în felii late de 5 cm, apoi în cubulețe. Stropește carnea cu puțin vin roșu. Presară carnea cu condimente.

Curăță ciupercile și taie-le în cubulețe. La fel și ardeii, dovlecelul și roșiile. Pe bețe pentru frigărui începe să pui carnea alternând cu legumele, în funcție de preferințe. Pune totul într-o tigaie grill sau pe grătarul încins, pentru 5 minute, întorcând de pe o parte pe alta pentru a se rumeni bine.

Tocăniță din piept de pui cu ardei

Ingrediente

  • 2 bucăți de pipet de pui;
  • 8 ardei capia;
  • 3 căței de usturoi;
  • 2 cepe;
  • 250 ml suc de roșii;
  • Sare, piper, ulei, mărar, pătrunjel.

Mod de preparare

Coace ardeii pe plită sau pe grătar. Curăță-i de coajă și semințe și presară sare peste. Taie ceapa julien și pune-o într-o tigaie cu puțin ulei până se rumenește. Adaugă în tigaie carnea de pui pe care ai tăiat-o mai mică și pune un pahar de apă fierbinte peste, cât să acopere carnea.

Pune un capac și lasă să fiarbă pentru câteva minute. Când carnea s-a înmuiat, adaugă sucul de roșii și lasă să mai fiarbă 5 minute. Pune apoi și ardeii tăiați mărunt și condimentează după gust. Oprește focul și presară verdeață proaspătă deasupra.

Piept de pui cu gutui

Ingrediente

  • Un piept de pui;
  • 3 gutui;
  • 3 lingurițe de zahăr;
  • 2 linguri de ulei;
  • 2 lingurițe de sos de soia;
  • Condimente pentru carne.

Mod de preparare

Pieptul de pui îl speli, ștergi și îl condimentezi. Gutuile le speli și le tai felii groase pe care le stropești cu zeama de la lămâie, pentru a nu se oxida.

Pui carnea de pui într-o tavă, gutuile pe lângă, adaugi ulei și presari zahăr. Acoperi totul cu o folie de aluminiu și pui la cuptor pentru 30 de minute, la 180 de grade. Ulterior, înlături foaia de aluminiu și torni sosul de soia dizolvat cu puțină apă peste carnea de pui. Mai lași la cuptor încă 15 minute și gata.

Piept de pui cu smântână și maioneză

Ingrediente

  • 3 bucăți de piept de pui;
  • 200 gr smântână;
  • 200 gr maioneză;
  • 200 gr măsline;
  • 3 căței de usturoi;
  • 2 cepe;
  • Sare, piper, ulei, mărar.

Mod de preparare

Ceapa se toacă mărunt și se pune în ulei. Se călește puțin, după care se adaugă măslinele tocate mărunt, o lingură de mărar tocat mărunt, piper și sare și se lasă să fiarbă puțin împreună. Umplutura obținută se întinde pe fiecare bucată de piept de pui, pe care ai tăiat-o în prealabil, și se rulează. Se prinde cu o scobitoare.

Se pun rulourile din piept de pui într-o tavă pe care ai uns-o cu ulei, se coc pentru 40 de minute, la 170 de grade. Se amestecă smântâna cu maioneza, mărar tocat, usturoi pisat și puțină sare. Când rulourile sunt scoase din cuptor, se ung cu sosul pregătit anterior.

Piept de pui cu bere și curry

Ingrediente

  • 4 bucăți de piept de pui;
  • O bere;
  • 2 cartofi;
  • O linguriță de curry;
  • Un baton de scorțișoară;
  • Sare, piper, ulei.

Mod de preparare

Pieptul de pui se spală și se taie în bucăți mai mici. Se pune peste carne ulei, curry, sare și piper. Se așază carnea într-o tavă pentru cuptor, se stropește cu bere și se adaugă o cană de apă peste, 200 ml apă. Adaugi acum și bucăți din batonul de scorțișoară.

Cartofii se taie în cubulețe și se pun în tava cu carne. Se acoperă totul cu o folie de aluminiu și se dă la cuptor pentru 30 de minute, la 180 de grade. Se scoate folia de aluminiu și se mai lasă 10 minute, până când se rumenește carnea.

Piept de pui cu sos de cireșe

Ingrediente

  • 2 bucăți de piept de pui dezosat;
  • 300 gr cireșe;
  • 200 gr smântână;
  • Sare, piper, ulei, pătrunjel verde.

Mod de preparare

Se scot sâmburii cireșelor, iar jumătate din ele se zdrobesc, jumătate se lasă întregi. Toate se amestecă cu smântâna.

Pieptul de pui se taie în bucăți mai mici, se unge cu ulei și se presară piper și sare. Se prăjesc pe ambele părți pentru câteva minute.

Într-o farfurie se pune pieptul de pui, iar deasupra sos de cireșe. Se presară pătrunjel verde deasupra. Puiul cu cireșe poate fi consumat cu o garnitură de orez.

Descoperă și: rețete de prăjituri cu cireșe

Piept de pui umplut cu spanac și mozzarella

Ingrediente

  • 500 gr piept de pui;
  • 500 gr spanac;
  • 200 gr mozzarella;
  • 150 ml ulei de măsline;
  • Sare, piper.

Mod de preparare

Bucățile de pui se taie în felii subțiri, asemănătoare cu cele pentru șnițele, și se condimentează. Spanacul se fierbe în apă cu sare pentru câteva minute. Ceapa tocată mărunt se călește, iar deasupra se adaugă spanacul fiert. Se pune sare și piper, după gust, și se ține pe foc pentru 5 minute.

Pe fiecare bucată de pipet de pui se pune o lingură din cantitatea de spanac, se adaugă un cub gros de mozzarella și se rulează. Se leagă cu o ață și se pun rulourile la cuptor pentru 60 de minute, la 170 de grade, într-o tavă pe care ai uns-o cu ulei de măsline.

Ostropel de pui

Ingrediente

  • 500 gr piept de pui;
  • 500 gr roșii;
  • 250 ml apă;
  • 150 ml bulion;
  • 100 ml vin alb;
  • 50 ml ulei;
  • 4 căței de usturoi;
  • O ceapă;
  • Un ardei;
  • Foi de dafin, cimbru, sare, piper, pătrunjel verde.

Mod de preparare

Ceapa și ardeiul se toacă mărunt și se pun să se călească. Se adaugă pieptul de pui tăiat bucățele mici, se condimentează cu ulei. Se lasă pe foc până când carnea devine aurie. Se adaugă apoi și roșiile decojite și tăiate în cuburi mai mari, cimbrul și foile de dafin. Se lasă împreună să fiarbă până când scade sosul, aproximativ 10 minute.

Se scoate carnea de pui și se adaugă în tigaie și bulionul dizolvat în 250 ml apă. După 10 minute, se adaugă din nou carnea, cu usturoiul zdrobit și se mai fierbe totul pentru 15-20 de minute. Se presară pătrunjel proaspăt deasupra și se servește cald.

Dacă îți place carnea de pui, încearcă și aceste rețete cu piept de pui și cartofi sau află cum poți să faci un ostropel de pui cu smântână savuros

Citește și: Tartă cu fructe de vară – 20 rețete de tartă cu fructe