Ingrediente:
Pentru aluat:
►280 g făină
►220 g unt
►coaja de la o lămâie
►6 linguri apă minerală
►un praf sare
►50 g migdale măcinate
Pentru crema de ciocolată:
►500 g caise
►100 g unt
►4 ouă
►4 linguri făină
►8 linguri zahăr pudră
►4 linguri cacao
►200 g ciocolată amăruie
►20 ml coniac sau rom natural
►mentă pentru ornat

1. Se  cerne făina într-un bol mai adânc, se pun migdalele măcinate, coaja de lime, sare și untul rece. Se frământă și se obține un aluat sfărâmicios.
2. Se adaugă apă minerală și ușor, prin frământare, aluatul devine fin și bine legat. Se lasă la rece maximum 60 de minute. Se scoate și se întinde într-o foaie subțire și se aranjează pe forma de tartă. Se coace la 220°C.
3. Separat, se topește ciocolata la baie de aburi. Se lasă să se răcească și, în acest timp, se pregătește compoziția. Se freacă untul cu zahărul pudră, cu vanilia și coniacul adăugat puțin câte puțin.
4. Se adaugă ouăle unul câte unul apoi ciocolata topită şi răcită și, la final, făina și cacaua cernute. Se încorporează ușor și se toarnă în forma de tartă. Se așază caisele tăiate jumătăți și se mai lasă în cuptor maximum 10 minute. Se servește ornată cu frunze de mentă.